НОВИНИ

"Полицай на годината" - кои са най-добрите служители на реда?

Отличията се присъждат за висок професионализъм и резултати

Йоана Миланова
от Йоана Миланова
20:54, 19.12.2023
Чете се за: 02:42 мин.
Любопитно
Слушай новината

Полицай, разбил най-голямата база у нас за производство на канабис, разузнавач, предотвратил огромна контрабанда и инспектор, разрешил заплетени случаи на измами с коли. Това са част от наградените на тазгодишната церемония "Полицай на годината". Отличията се присъждат за висок професионализъм и резултати.

Венцислав Вангелов трудно се съгласи за интервю, защото се определя като човек на работата, а не на думите. А отличието си старши инспекторът получи за работата си при заложническа криза в благоевградското село Вълково. Успял да влезе при въоръжения нападател и разговарял с него.

"Похитителят беше взел две жени за заложници, съответно успяхме с колективен труд със служителите на Районно управление Сандански да освободим жените, да обезвредим похитителя и всичко да свърши добре" - посочи ст. инспектор Венцислав Вангелов - началник на група "Криминална полиция" към РУ-Сандански.

Годината за граничните полицаи в Елхово в данни изглежда така - предотвратени 780 случая нелегални мигранти, опитващи да навлязат в страната - статистика, заради която получиха първа колективна награда.

"През изминалата година имаме над 13 000 лица не допуснати на нашата територия само по време на нашите дежурства. Мисля, че това отличие е напълно заслужено. То е постигнато с доста усилия, доста положен труд, доста лишения" - сподели Петър Методиев - началник на сектор Специални тактически действия към РДГП - Елхово.

Според вътрешния министър "Граничната полиция" и МВР са готови бързо да реорганизират работата си, ако страната ни бъде приета в Шенген.

"Уверявам ви, че ние сме подготвени за това нещо, ако кажат от следващия месец ние имаме готовност, така че няма абсолютно никакъв проблем за това Гранична полиция и МВР са готови за това България да бъде пълноправен член на Шенген", заяви Калин Стоянов.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Нотингам Форест уволни треньора си Стив Купър
Нотингам Форест уволни треньора си Стив Купър
Джон Флорвиъс се сбогува с Левски и обяви: Беше едно невероятно пътуване
Джон Флорвиъс се сбогува с Левски и обяви: Беше едно невероятно пътуване