НОВИНИ

Полицаи задържаха дрогиран шофьор в Исперих, откриха и наркотици в колата му

полицаи задържаха дрогиран шофьор исперих откриха наркотици колата
bnt avatar logo
от БНТ
16:32, 31.12.2022
Чете се за: 01:47 мин.
У нас
Слушай новината

Полицаите от Исперих задържаха дрогиран шофьор, откриха и наркотици в колата. Друг шофьор самокатастрофира в Кубрат при опит да избяга от полицията.

Микс от наркотици разкриха полицаите от Исперих при специализирана операция за противодействие на разпространението на дрога. На 30 декември е спрян джип, управляван от 21-годишен шофьор от село Драгомъж, в който е пътувал и друг мъж на 21 години от село Райнино.

Установено е, че водачът е употребил метамфетамин. При последвалото претърсване на автомобила са намерени 17 джъмпера с тегло 10 грама с различно по цвят прахообразно вещество, реагиращи на опиат, различни по цвят таблетки екстази с общо тегло 26 грама, пликчета с тегло 8 грама с екстази и ръчно свита цигара канабис, притежание на пътника. Двамата мъже са задържани.

В Кубрат пък е задържан пиян шофьор, който се опитал да избегне полицейска проверка. Водачът не спрял при подадения звуков и светлинен сигнал, а даже ускорил. Завил надясно в първата пресечка и достигайки до кръстовището полицейските служители видели, че автомобилът е самокатастрофирал, при което е изкъртил поставения на тротоара знак „Стоп“. 32-годишният шофьор е дал положителна проба за алкохол, дрегерът е отчел 1,76 промила. Мъжът е задържан.

Автор: Даниела Василева

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Светът посреща Новата година (СНИМКИ/ВИДЕО)
Светът посреща Новата година (СНИМКИ/ВИДЕО)
Маркъс Рашфорд осигури минимален успех на Манчестър Юнайтед над Уувърхемптън
Маркъс Рашфорд осигури минимален успех на Манчестър Юнайтед над Уувърхемптън