НОВИНИ

Полицайката Симона Радева е била в автомобила на Семерджиев?

Иво Никодимов
от Иво Никодимов
18:37, 08.07.2022
8253
Чете се за: 03:47 мин.
У нас
Слушай новината

Прокуратурата разследва полицаи за покровителство над Георги Семерджиев. Проверяват се и данни за търговия с влияние от страна на служители на вътрешното министерство. Задържан е и доведеният брат на Семерджиев. В ранните сутрешни часове Николай Огнянов е управлявал автомобил с 2,3 промила алкохол в кръвта. Има данни, че е употребил и наркотици.

Прокурорът, наблюдаващ разследването на катастрофата, причинена от Георги Семерджиев, е преценил, че в част от събраните доказателства има данни, че служители на МВР са опъвали полицейски чадър над обвиняемия.

Според източници на БНТ една от подозираните е полицайката Симона Радева, за която се предполага, че е била в мощния автомобил на Семерджиев по време на трагичната катастрофа, отнела живота на две млади жени. Днес в личния си Фейсбук профил Радева написа, че се надява истината да излезе наяве и се възмущава от публикации, които се отнасят до нея. Дори отправя закани към авторите.

Прокуратурата разследва служители на МВР за покровителство на Семерджиев

В публикацията си Радева отбелязва още, че никой не е съдия и използва нелицеприятни определения за хората, които се възмущават от данните, че тя е помагала на Семерджиев след катастрофата да се укрие.

От прокуратурата ще проверяват дали служители на МВР са нарушили, превишили или не са изпълнили служебните си задължения, както и дали са използвали своето служебно положение с цел да набавят за себе си или за другиго облага.

Според държавното обвинение има и доказателства за търговия с влияние. Самият Семерджиев се оказва, че все успява да се измъкне от закона. Така например в началото на 2014 година той попада на полицейска проверка и му е съставен акт за това, че шофира без книжка. Наложена му е глоба.

Младши прокурор от Софийската районна прокуратура отказва да образува досъдебно производство с мотива, че книжката му е била отнета преди повече от една година, а именно през 2009. Според прокурора той не е извършил престъпление, като не е възстановил правата си след изтичане срока на наказанието.

Оказва се Семерджиев не е единственият нарушител в своя семеен кръг. В ранните часове доведеният му брат Николай Огнянов е спрян в района на столичния квартал "Орландовци", след подаден сигнал за мъже във видимо нетрезво състояние, които се качват в автомобил.

"Сигналът веднага е подаден на колегите от 2-ро Районно. 10 минути след получаването на сигнала автомобилът е локализиран, спрян е. Потърсен е екип на "Пътна полиция" за съдействие, като при извършването на пробата е отчетен алкохол над 1,2 на хиляда", заяви Радослав Начев, заместник-началник "Пътна полиция" към СДВР.

Алкохолът в кръвта на Огнянов е бил 2,3 промила, а кръвно изследване е дало и положителен резултат за употреба на наркотици. От районната прокуратура са задържали мъжа за 72 часа и ще искат постоянното му "задържане под стража".

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube: https://go.bnt.bg/youtube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Иван Караджов се завърна в Берое
Иван Караджов се завърна в Берое
Манчестър Юнайтед представи екипа и обяви състава за предсезонното турне
Манчестър Юнайтед представи екипа и обяви състава за предсезонното турне