НОВИНИ

Полицията в Бургас разследва стрелба по метеорологичната обсерватория

bnt avatar logo
от БНТ
22:43, 07.01.2022
Чете се за: 02:25 мин.
У нас
Слушай новината

Полицията в Бургас разследва стрелба в Морската градина. В новогодишната нощ група младежи са произвели няколко изстрела по сградата на метеорологичната обсерватория в морския град. За щастие няма пострадали хора.

Минути след посрещането на 2022 година охранителните камери на Община Бургас са запечатали как група младежи минават покрай хидрометеорологичната обсерватория. Един от тях вади пистолет и започва да стреля.

"Има изстрели в единия от прозорците, по фасадата на сградата. Слава Богу, колегите, които са денонощно на смяна, служители тук, не са станали свидетели на случката. Няма пострадали колеги". Петя Петрова, ръководител на Хидрометеорологична обсерватория – Бургас.

Метеоролозите са изключително притеснени след инцидента, тъй като по никакъв начин не са провокирали агресията. Изстреляни са общо седем железни сачми от въздушен пистолет.

След изстрелите в стъклата на обсерваторията, извършителите са произвели още един, два три, четири изстрела по фасадата на сградата.

На този етап няма обяснение за причината за вандалската проява. Полицията в Бургас е иззела видеозаписите от охранителните камери, открити са проектили от изстрелите. Извършителят все още се издирва.

"Основната дейност в момента е насочена към установяване самоличността поне на един от въпросните младежи, като всъщност оттам нататък ще започне и разплитане на историята защо и какви са били причините, които са провокирали към въпросния вандализъм младежите, които вместо да празнуват новогодишната нощ, са решили по този начин да покажат своето мъжество", коментира Цветелина Рандева, говорител на ОД на МВР-Бургас.

Сградата на обсерваторията е по-известна като Духтевата къща. Един от бургаските символи на доброто, където е живял архитектът Георги Духтев, който през миналия век е развивал и разраствал Морската градина на Бургас.

Автор: Давид Сукнаров

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Държавният секретар на САЩ: Възможно е дипломатическо решение за ситуацията в Украйна
Държавният секретар на САЩ: Възможно е дипломатическо решение за ситуацията в Украйна
Проф. Румен Пандев: Пациентът вярва на лекаря, но не и на системата
Проф. Румен Пандев: Пациентът вярва на лекаря, но не и на системата