Политици поздравиха българските творци за Международния ден на театъра

от БНТ
11:44, 27.03.2021
Чете се за: 01:50 мин.
Политика
политици поздравиха българските творци международния ден театъра
Слушай новината

В Световния ден на театъра политици поздравиха българските творци.

Президентът Румен Радев поздрави българските творци по случай Международния ден на театъра. По думите му - театърът ще продължи да вълнува, възпитава, провокира и сближава, докато има своите талантливи лица и вярната си публика. Затова отговорност на институциите е да не допускат последиците от кризата да задушават театралната общност в България.

"За втора поредна година театралните сцени посрещат празничния ден затворени. Повече от всякога актьорите и зрителите очакват възраждането на културния живот и нови срещи в храмовете на театралното изкуство, които българското общество умее да създава и цени", подчертава още в приветствието си президентът Радев.

Премиерът Бойко Борисов също поздрави творците.

"Честит Международен ден на театъра! Поздравявам всички, посветили живота си на развитието и обогатяването на това изкуство", написа Борисов във Фейсбук.

А министърът на културата Боил Банов написа в социалната мрежа: "Честит празник на всички, чиито сърца туптят в ритъма на театъра, който в изминалата трудна година доказа, че освен мисия и съдба, може да бъде и лекарство по време на пандемия".

"Вие, нашите духовни лекари - актьори, режисьори, драматурзи, сценографи, техници, гримьори, администратори…, продължавате да приобщавате зрителя към магията, без която не можем да живеем пълноценно", написа още Банов.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Ясен Петров: Не трябва да показваме страх срещу Италия
Ясен Петров: Не трябва да показваме страх срещу Италия
Брилянтна Александра Фейгин си осигури квота за Зимната Олимпиада в Пекин
Брилянтна Александра Фейгин си осигури квота за Зимната Олимпиада в Пекин