НОВИНИ

Политици поздравиха българските творци за Международния ден на театъра

политици поздравиха българските творци международния ден театъра
bnt avatar logo
от БНТ
11:44, 27.03.2021
Чете се за: 01:50 мин.
Политика
Слушай новината

В Световния ден на театъра политици поздравиха българските творци.

Президентът Румен Радев поздрави българските творци по случай Международния ден на театъра. По думите му - театърът ще продължи да вълнува, възпитава, провокира и сближава, докато има своите талантливи лица и вярната си публика. Затова отговорност на институциите е да не допускат последиците от кризата да задушават театралната общност в България.

"За втора поредна година театралните сцени посрещат празничния ден затворени. Повече от всякога актьорите и зрителите очакват възраждането на културния живот и нови срещи в храмовете на театралното изкуство, които българското общество умее да създава и цени", подчертава още в приветствието си президентът Радев.

Премиерът Бойко Борисов също поздрави творците.

"Честит Международен ден на театъра! Поздравявам всички, посветили живота си на развитието и обогатяването на това изкуство", написа Борисов във Фейсбук.

А министърът на културата Боил Банов написа в социалната мрежа: "Честит празник на всички, чиито сърца туптят в ритъма на театъра, който в изминалата трудна година доказа, че освен мисия и съдба, може да бъде и лекарство по време на пандемия".

"Вие, нашите духовни лекари - актьори, режисьори, драматурзи, сценографи, техници, гримьори, администратори…, продължавате да приобщавате зрителя към магията, без която не можем да живеем пълноценно", написа още Банов.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ясен Петров: Не трябва да показваме страх срещу Италия
Ясен Петров: Не трябва да показваме страх срещу Италия
Брилянтна Александра Фейгин си осигури квота за Зимната Олимпиада в Пекин
Брилянтна Александра Фейгин си осигури квота за Зимната Олимпиада в Пекин