НОВИНИ

Помпео допусна съпричастност на Русия по случая "Навални"

Теодора Гатева
от Теодора Гатева
07:43, 10.09.2020 (обновена)
Чете се за: 00:43 мин.
По света
Снимка: БГНЕС

Алексей Навални се възстановява, говори и си спомня добре какво се е случило с него преди да припадне в самолета, излетял от Томс. Информацията е на германското издание Шпигел, което се позовава на свои източници.

Физически един от най-ярките критици на президента Путин се е възстановил на 90%. Според Шпигел охраната около клиниката Шарите, в която е настанен Навални, е усилена. Предполага се, че отровен с вещество от семейството на "Новичок". Спасили са го бързата реакцията на пилотите, решили да кацнат в Омск, и на лекарите, които са му били атропин.

На този фон американският държавен секретар Майк Помпео допусна, че Русия би могла да е съпричастна към случилото се с Навални.

В интервю за журналиста Бен Шапиро, публикувано на сайта на Държавния департамент, Помпео казва, че хората виждат нещата такива, каквито са.

"И когато те виждат опит за отравяне на дисидент, и допускат, че има значителна вероятност това да идва от руски високопоставени служители, аз мисля, че това не е добре за руския народ. Мисля, че не е добре за Русия", допълва държавният секретар.

По думите му Европа и Съединените щати са дали на Москва ясно да разбере, че очакват от нея виновните за предполагаемото отравяне на Навални да бъдат наказани.

Според германски лекари Алексей Навални e бил отровен с вещество от семейството на "Новичок". Преди дни той беше извeден от изкуствена кома. Състоянието му се подобрява.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
64-ти ден на протести в София
64-ти ден на протести в София
Как малка българска компания става конкурентна на международния пазар
Как малка българска компания става конкурентна на международния пазар