НОВИНИ

Попевицата ЛиЛана и съдружникът й са заплашвали служители на АПИ

Тихомир Игнатов
от Тихомир Игнатов
19:45, 07.05.2020
Чете се за: 01:06 мин.
Криминално

Попевицата ЛиЛана и съдружникът й Мартин Димитров са заплашвали служители на АПИ. Това става ясно, след като от държавното обвинение публикуваха част от доказателствата по делото за злоупотреба с евросредства.

От разпити на свидетели става ясно, че е оказван натиск върху длъжностни лица от Агенцията с цел сключването на договор с "Телетол" АД като Национален доставчик на услуги.

Свидетели разказват, че всекидневно са били тормозени от дружеството чрез телефонни обаждания. Член от управителния съвет на АПИ твърди че през 2019-та, е бил търсен по 70 пъти на ден от подсъдимите.

На 4 юли миналата година ЛиЛана и съдружникът й се опитали да нахлуят в сградата на Националното ТОЛ управление.

Те обиждали и заплашвали служителите и охраната, като отправили репликата, че "ще дойдат качулките", твърдят от прокуратурата.

Вижте публикувания доказателствен материал по досъдебното производство ТУК.

Разпит на свидетеля О.А.:

"След като не се продадох на този натиск и той не даде резултат се премина в директни заплахи от страна на г-н Мартин Димитров, който в телефонен разговор проведен на 18.03.2019г. в 15,47 часа пред свидетели в кабина на Директора на Дирекция "Връзки с обществеността, протокол и международно сътрудничество" Й.А. ме заплаши, че ако не получи регистрация в регистъра в рамките деня има лостове да поиска и получи моята и на господин В. оставките и че това е само началото."

Разпит на свидетеля Р.В.:

"След първите няколко разговора с г-жа Ш., започна да ми се обажда г-н Мартин Димитров от мобилен телефон номер:- който вече беше доста по-настъпателен от г-жа Ш. и започваше да ми обяснява, как щял да ми иска оставката, както моята така и на А., а дори и на министъра, ако не задвижа документите му и процедурата за подписване на договор за НДУ с тяхната фирма "Телетол"АД.

Разпит на свидетеля Г.Т.:

"На 04 юли 2019г. в около 16 часа Мартин Димитров, Лиляна Деянова, Т.Ш. и С.Ш. се опитвали да нахлуят неправомерно в сградата на Националното ТОЛ Управление... Пояснявам, че този трети етаж е със специален режим на достъп. Те са нанасяли физически удари по вратите като настоявали да бъдат допуснати до служебните помещения. Обиждали са служители, които са физическата охрана на сградата, като са заплашвали, че ще дойдат "качулките".

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Жозеп Борел: EС трябва да има стратегически запас от лекарства
Жозеп Борел: EС трябва да има стратегически запас от лекарства
ЕК може да удължи дистанционната работа на институциите до 25 май
ЕК може да удължи дистанционната работа на институциите до 25 май