НОВИНИ

Пореден случай на насилие или инцидент - разследват смъртта на котка в Бургас

Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
20:54, 03.01.2024
Чете се за: 02:02 мин.
У нас
Слушай новината

Сигнал за пореден случай на агресия срещу животно. Жителка на Бургас твърди, че улична котка е била "ритната" от случаен минувач, а по-късно животното е починало. За случая е сигнализирал потребител в социалните мрежи. От полицията в града заявиха, че вече има заподозрян по случая.

На 21 декември около 18 часа Лилия вижда на тротоара на ул. "Гурко" умряла котка.

"Видели отстрани труп на котката, като я бяха прикрили със салфетки на главата и имаше кръв на тротоара. Попитах хора, които тук работят. Те ми казаха, че нищо не са видели", каза Лилия Бикбаева.

Лилия е зоозащитник и ден по-късно решава да подаде сигнал в полицията. От записа на частна охранителна камера в региона не става категорично ясно дали мъжът е ритнал котката. От полицията вече са установили самоличността на мъжа от записа. Това е 49-годишен бургазлия, който в момента е извън България.

Мъжът обяснил, че докато се придвижвал по улицата забелязал срещу него да се движи котка в неадекватно и окаяно състояние, която била дезориентирана и окървавена. Според свидетел, разпитан от полицията, котката вероятно е била блъсната от автомобил, който се е движил по тази улица.

"Той си е вдигнал крака, известен доктор е бил. Интелигентен човек. И си вдигнах, казва, крака и тя си падна котката. С един удар и Роналдо да е, не може да убие тази котка", посочи Тодор Тодоров, свидетел.

От полицията в Бургас вече са иззели всички видеозаписи от района, продължават и разпитите на свидетели.

Репортер: Елеана Цанова
Снимката е илюстративна

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Георги Русев бе представен като футболист на Сион
Георги Русев бе представен като футболист на Сион
Парите за спорт: 8 млн. лева повече за високи спортни постижения през 2024 г.
Парите за спорт: 8 млн. лева повече за високи спортни постижения през 2024 г.