НОВИНИ

Порто се надява да обърка сметките на Челси

bnt avatar logo
от Калоян Николов
10:35, 13.04.2021
Чете се за: 00:45 мин.
Шампионска лига
порто надява обърка сметките челси

Тази вечер от 22:00 ч. българско време отборите на Челси и Порто се изправят един срещу друг в мач-реванш от 1/4-финалите на Шампионската лига.

Двубоят отново ще се проведе на "Рамон Санчес Писхуан" в Севиля, където се проведе и първият мач преди седмица, като причина за това са мерките срещу пандемията от COVID-19. Тогава, англичаните, които бяха символични гости в срещата, извоюваха успех с 2:0.

Това обаче не дава причина на Тухел и компания да си мислят, че ще изиграят протоколен реванш довечера, тъй като "драконите" вече показаха, че могат да отстраняват фаворитите за спечелването на "ушатата", след като в осминафиналната фаза елиминираха Ювентус с мегазвездата Кристиано Роналдо.

В исторически план Порто не е преминавал тази фаза на турнири от далечната 2003-04 година, когато спечели Шампионската лига под ръководството на Жозе Моуриньо. Освен това португалците имат сериозни проблеми в срещите си с английски отбори, като в последните 7 сблъсъка с тимове от Висшата лига имат едва 2 равенства и 5 загуби.

Челси е в подем след назначението на Томас Тухел, като не познава вкуса на загубата вече 9 поредни мача в турнира. "Сините" дори не допуснаха и попадение в последните си три мача в надпреварата. В състава няма контузени или наказани играчи и лондончани ще търсят първи 1/2-финал за пръв път от сезон 2013/2014.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Дуейн Джонсън ще се кандидатира за президент на САЩ
Дуейн Джонсън ще се кандидатира за президент на САЩ
Зариф: Инцидентът в Натанз е „ядрен тероризъм“
Зариф: Инцидентът в Натанз е „ядрен тероризъм“