НОВИНИ

Португалия излъга Испания след автогол и ще играе на финала на ЕП за младежи

Борил Гочев
от Борил Гочев
18:45, 03.06.2021 (обновена)
Чете се за: 03:25 мин.
Спорт
португалия излъга испания автогол играе финала младежи
Слушай новината

"Ла Рохита" доминираха изцяло през всичките 90 минути на терена, но в край на сметка късметът им обърна гръб десет минути преди края, когато Хорхе Куенка си отбеляза фатален автогол.

Така Руи Жорже за втори път в своята кариера изведе Португалия U21 до финал на Европейско първенство за младежи след 2015 година.

Там съперник на младите "мореплаватели" ще бъде един измежду отборите на Нидерландия и Германия, които ще играят в другия 1/2 финал.

Двата отбора ни предложиха едно динамично първо полувреме, в което рядко ни оставяха шансове да си поемем дъх.

Първата опасна ситуация беше в полза на испанците и дойде в 12-та минута. Браян Хил достави чудесно центриране на нисичкия Браим Диас, но неговия удар с глава премина над целта.

В 15-та минута Португалия отговори подобаващо с опасен удар на Витиня, който обаче беше майсторски отразен от Алваро Фернандес.

Малко преди да изтече първия половин час игра отново „мореплавателите“ организираха добра атака, при която Рафа Леао пусна опасно подаване, успоредно на голлинията, но там не се намери негов съотборник, който да засече топката.

Като цяло испанският отбор беше този, който диктуваше темпото и търсеше непрестанно начини да пробие португалската отбрана. Младите „мореплаватели“ пък търпеливо изчакваха своите мигове да ударят „Ла Рохита“.

До почивката и двата отбора отправиха по още няколко удара към вратата на техния съперник, но тази интригуваща първа част все пак завърши при резултат 0:0.

Буквално секунди след подновяването на играта капитанът на Испания Марк Кукурея отправи страховит удар от дистанция, който за негово нещастие се отби от страничния стълб.

“Ла Рохита” продължи да настоява със своите атаки, като ударите пред вратата на Португалия валяха един след друг, като единствено Диого Коща запазваше нулевото равенство.

На пук на логиката обаче в 80-та минута испанците бяха попарени след автогол на Хорхе Куенка. Фабио Виейра опита да намери Тиаго Томаш в наказателното поле, но Куенка застана на пътя на топката, отклонявайки я в собствената си врата за 1:0.

Очаквано Испания се втурнаха да търсят изравнителния гол, но португалците продължаваха все така умело да запазват суха своята врата.

До края момчетата на Луис де Ла Фуенте така и не стигнаха до сериозна възможност да се разпишат и така Португалия за трети път в своята история се класира за финал на Европейско първенство за младежи.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Протестиращи и днес настояха за оставката на главния прокурор
Протестиращи и днес настояха за оставката на главния прокурор
Училища искат 160 лв. на ден за педагозите, които ще се включат в безплатната лятна почивка за учениците
Училища искат 160 лв. на ден за педагозите, които ще се включат в безплатната лятна почивка за учениците