НОВИНИ

Португалия се класира за финалния плейоф след победа над Турция

португалия класира финалния плейоф победа турция
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
21:07, 24.03.2022
Чете се за: 02:37 мин.
Спорт
Слушай новината

Отборът на Португалия се класира за финалния плейоф за Световното първенство по футбол в Катар след домакински успех с 3:1 над тима на Турция. По този начин съставът на Фернандо Сантош ще спори със Северна Македония за място на Мондиал 2022.

Двубоят на "Ещадио до Драгао" в Порто бе излъчен пряко в ефира на БНТ 3, както и онлайн в спортната секция на сайта bntnews.bg!

"Мореплавателите" откриха резултата в 15-ата минута след отлично разгърната контраатака. Кристиано Роналдо получи топката по десния фланг, нахлу в наказателното поле и подаде към Диого Жота. Нападателят на Ливърпул продължи към Бернардо Силва, който стреля силно по земя от границата на наказателното поле. Топката се отби в десния страничен стълб на вратата, пазена от Уурджан Чакър, а при добавката Отавио Монтейро стреля от малък ъгъл и се разписа за 1:0.

Домакините удвоиха преднината си в 42-ата минута. Голмайсторът Отавио центрира по диагонал в пеналтерията на Турция, където на втора греда Диого Жота засече с глава и прати неспасяемо топката в близкия долен десен ъгъл на стража Чакър за 2:0.

Турция намали изоставането си в 65-ата минута. Дженгиз Юндер изведе Бурак Йълмаз в наказателното поле на Португалия и турският капитан се разписа с удар по земя отблизо в мрежата зад вратаря Диого Коща.

В 82-ата минута опитният Жозе Фонте ритна непозволено Енес Юнал в наказателното поле на домакините и след намеса на ВАР главният рефер Даниел Зийберт посочи бялата точка. Зад топката застана голмайсторът Йълмаз, който заложи на силата и стреля високо над напречната греда в аут.

Крайният резултат оформи Матеош Нунеш в добавеното време на срещата след подаване на Рафаел Леао зад отбраната на гостите. Резервата на Португалия прати топката в долния ляв ъгъл на вратата с удар в наказателното поле.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Температурата във Видин днес достигна до 24 градуса, по-хладно по морето
Температурата във Видин днес достигна до 24 градуса, по-хладно по морето
ЦСКА: Филипов остава директор на клуба, но с официална длъжност градинар
ЦСКА: Филипов остава директор на клуба, но с официална длъжност градинар