НОВИНИ

Посланикът на Р. Корея у нас: И в бъдеще сътрудничеството между двете държави ще се развива

bnt avatar logo
от БНТ
09:11, 13.07.2020
Чете се за: 00:36 мин.
У нас

Вече 30 години България и Република Корея имат своите двустранни отношения. Н. Пр. Джънг Джингю - посланик на Република Корея каза в Сутрешния блок на БНТ, че партньорството между двете страни се е задълбочило и то в различни сфери.

23 март е точната дата на основаването на дипломатическите отношения и по този случай президентите на България и Корея са разменили поздравителни адреси.

Миналата година премиерът Борисов посети Корея и на срещи високо равнище двете страни си обещаха да развиват сътрудничеството особено в сферата на енергетиката и икономиката.

През март Борисов разговаря с президента Мун Дже-Ин и те обсъдиха реакцията спрямо заразата с COVID-19 и страната ни е закупила голямо количество тестове. Посланикът на Корея у нас определи това като пример за конструктивно партньорство. Той е уверен, че и в бъдеще сътрудничеството между двете държави ще се развива.

Населението на на Република Корея е 52 милиона души. По данни от вчера потвърдените случаи на заразени с COVID-19 са 13 417, на ден се разболяват около 40 души. Починали са около 300 човека, процентът на смъртност е 1.8. Като цяло ситуацията е овладяна и мерките за неразпространение се спазват, каза Н. Пр. Джънг Джингю.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Тома Биков, ГЕРБ: Площадът не може да управлява. Готови сме за избори
Тома Биков, ГЕРБ: Площадът не може да управлява. Готови сме за избори
Христо Иванов: Трябва да има предсрочни избори, гражданите са готови за тях
Христо Иванов: Трябва да има предсрочни избори, гражданите са готови за тях