НОВИНИ

Последната инвестиция в полигона в Црънча е за 7 млн. лв.

Николай Минков
от Николай Минков
12:05, 06.05.2021
Чете се за: 01:55 мин.
Сигурност и правосъдие
Слушай новината

80 военнослужещи със 17 вида стрелково въоръжение, десант от самолет "Спартан" и филтриране по въздушен способ от хеликоптер - това бяха част от демонстрациите, които направиха силите за специални операции на полигона в Црънча.

"През последните няколко години се направиха значителни инвестиции в специалните сили бяха взети решения, които доведоха до създаване на съвместно командване до развитие в качествено и количествено съотношение на нашите формирования", каза командирът на съвместното командване на специалните операции ген.-майор Явор Матеев.

Последната инвестиция в полигона в Црънча е за 7 млн. лева.

"Ние от специалните сили искрено се надяваме и в следващият план, така наречения план 20/26 това, което беше започнато, желанието, които поставихме за развитието на специалните сили за модернизационните проекти, да продължи", каза Явор Матеев.

Редник Цонев е на 34 години. В момента се обучава в т.нар. новобрански модул. След като е пробвал различни професии решава да постъпи в Специалните сили.

"За мен лично на първо място е предизвикателство. Нещо, което аз цял живот съм преследвал. И второто е чувството за дълг към родината, което мисля, че през последните години е позагубено за хората - аз го намирам за себе си по този начин", каза редник Цонев.

Крайната цел на съвместното командване на специалните сили е да се постигне възможност за провеждане на операции в целия спектър - по суша, въздух и вода.

Репортери: Николай Минков и Цветелина Катанска

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
НБА - резултати
НБА - резултати
УЕФА заплашва пет отбора от "Суперлигата" с изваждане от евротурнирите
УЕФА заплашва пет отбора от "Суперлигата" с изваждане от евротурнирите