Поставеният под карантина клас в Русе вече премина на онлайн обучение

от БНТ
11:39, 18.09.2020
Чете се за: 00:38 мин.
Образование

Поставеният под карантина 11-ти клас на Математическата гимназия в Русе вече премина на онлайн обучение.

До този момент нито един от съучениците на 16-годишното момче, заразено с коронавирус, не е проявил симптоми. След случая в училището има подадени три молби за преминаване на ученици към неприсъствено обучение. Ако има и други желаещи, срокът за подаване на заявление е до края на септември.

"Малко е неудобно, защото ние имаме и нормални часове, които провеждаме присъствено, и тези дистанционните. Ще се справим. И с тях вече имаме подготвена програма, още след малко с учениците ще правим онлайн входно ниво", каза за БНТ преподавателят по информационни технологии в училището Диляна Ангелова.

Учениците от своя страна също са сигурни, че ще се справят - запознати са с технологиите, имат опит и от миналата учебна година. Но казват, че предпочитат да са в класната стая.

Заради случая с коронавирус в гимназията, освен за себе си, децата признават, че се притесняват за по-възрастните членове на семействата си.

В Математическата гимназия продължават да спазват всички мерки за дезинфекция, носенето на маски по коридорите е задължително. И се надяват да няма нов случай, за да не бъде нарушаван учебния процес.

Автор: Даниела Димитрова

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Задържаха българин, опитал да пренесе близо 10 кг марихуана през "Капитан Андреево"
Задържаха българин, опитал да пренесе близо 10 кг марихуана през "Капитан Андреево"
Седмицата на модата в Лондон започна с дефиле в гората
Седмицата на модата в Лондон започна с дефиле в гората