НОВИНИ

Първи заразен с коронавирус ученик в Бургас

bnt avatar logo
от БНТ
10:42, 18.09.2020 (обновена)
Чете се за: 00:46 мин.
У нас

Заразен от коронавирус ученик и в Бургас.

Първият случай на заразен ученик с коронавирус в Бургас е момиче от 8-и клас от компютърната гимназия. Детето е ходило на училище три дни, в момента е под 14-дневна карантина, а заболяването ѝ протича безсимптомно. Снощи директорът на гимназията е изпратил съобщения до родителите на учениците да не идват в гимназията.

"Целият клас преминава в режим на обучение в електронна среда. Включително и учителят им по английски език, който има много учебни часове само с този клас", заяви директорът на училището Димитрина Тодорова.

Ученичката от Гимназията по компютърно програмиране е тествана за коронавирус, след като баща й е бил заразен с COVID-19. В момента в учебното заведение се извършва пълна дезинфекция, а всички контактни лица ще бъдат поставени под 14-дневна карантина.

От здравната инспекция в Бургас заявиха, че са предоставили талони за безплатно изследване на всички контактни лица. Следващата седмица ще бъде тестван целият клас, както и учителите от гимназията.

"Ако има повече от две деца, които върнат положителни проби, 14 дни целият клас ще бъде в дистанционен режим. Ако няма положителни проби, целият клас ще се върне обратно в училище", каза още директорът.

От регионалното управление по образование в Бургас заявиха, че има още два случая на заразени ученици с COVID-19. Те обаче не са посещавали учебните заведения и не са имали контакт с други лица.

Автор: Елеана Цанова

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Състоянието на Павел Върба се подобрява
Състоянието на Павел Върба се подобрява
Григор Димитров открива програмата в петъчния ден в Рим
Григор Димитров открива програмата в петъчния ден в Рим