НОВИНИ

Постепенно захлаждане през следващите дни

bnt avatar logo
от БНТ
13:02, 12.06.2024
Чете се за: 02:25 мин.
У нас
Слушай новината

Постепенно захлаждане предстои през втората половина на седмицата, което ще дойде с проливни валежи, гръмотевични бури и опасност от градушки. Причината – студен атмосферен фронт, който ще премине през страната. И във вчерашния горещ ден не мина без валежи и гръмотевични бури.

Измерените количества дъжд са от 15 до 24 литра на кв. метър. Има информация и за локални градушки. Предупреждение за силни гръмотевични бури, локално значителни валежи и условия за градушки е обявено днес в Северна България.

В останалата част от страната остава в сила код жълто за опасно горещо време с максимални температури между 33° и 38°, малко по-ниски - между 30° и 32°,на места в Северна България, където с умерен вятър от северозапад ще нахлува по-хладен въздух. В София – след 32° вчера, следобед ще бъде около 31°.

През нощта валежите и гръмотевиците навсякъде ще затихнат, с изключение на североизточните райони, и утре денят ще започне със слънчево време.

В следобедните часове отново ще има валежи и гръмотевици, на повече места и по-интензивни, както и с условия за градушки - в Северна България.

Максималните температури ще бъдат между 28° и 36°, в София - около 29°. Валежи, в отделни райони, главно по северното крайбрежие, значителни по количество и с гръмотевици се очакват утре следобед и по Черноморието. И там ще има условия за градушки.

Максималните температури ще бъдат между 23° и 28°. Температурата на морската вода е 22° - 25°. Вълнението на морето ще бъде 2 бала. И в планините на много места ще има валежи и гръмотевични бури, по-интензивни в Стара планина.

В петък на много места в страната ще има валежи, гръмотевични бури и локални градушки, но през почивните дни ще бъде слънчево, с превалявания все още в събота преди обяд в Източна България.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Две години след наводнението в градския парк във Вършец щетите не са отстранени (СНИМКИ)
Две години след наводнението в градския парк във Вършец щетите не са отстранени (СНИМКИ)
Борислав Сарафов поиска промени в Наказателния кодекс и Наказателно-процесуалния кодекс
Борислав Сарафов поиска промени в Наказателния кодекс и Наказателно-процесуалния кодекс