НОВИНИ

Атанас Зафиров: БСП са готови да подкрепят експертен кабинет с мандата на ГЕРБ

Вера Александрова
от Вера Александрова
12:19, 12.06.2024
Чете се за: 02:15 мин.
У нас
Слушай новината

Атанас Зафиров - един от възможните кандидати за нов лидер на партията заяви пред БНТ, че БСП биха подкрепили експертен кабинет с мандата на първата политическа сила.

Докато първата политическа сили мълчи затова какви са намеренията й за излъчване на правителство, по-малките партии вече заявяват позиции. От БСП заявиха, че биха подкрепили правителство с мандат на първата политическа сила, но само, ако ГЕРБ предложат експертен кабинет. Според БСП всички политически сили в новия парламент трябва седнат на масата за преговорите и да се разберат за излъчване на експертно надпартийно правителство. Ако се стигне до такова разбирателство, БСП са готови да предложат свои експерти.

"Готови сме да участваме в разговори за експертно, надпартийно правителство в контекста на това, за което говорим в момента, правителство равно отдалечено от всички партии, в същото време национално отговорно и със солидна подкрепа от парламентарните сили в парламента. В такъв разговор сме готови да участваме. Правителство с премиер Бойко Борисов няма как да бъде подкрепено от нас. Подкрепа само, ако всички партии седнем и говорим по политики, по приоритети. Ако в това правителство участват експерти, пак казвам, равно отдалечени, но това не означава, че няма да бъдат контролирани от българския парламент по политиките, които им бъдат зададени, мандат с времеви хоризонт и с ясно поставени цели, които защитават българските национални интереси", заяви Атанас Зафиров - заместник председател на БСП.

Според Атанас Зафиров най-лошия вариант за страната са нови извънредни парламентарни избори през есента.

Вижте повече в прякото включване на Вера Александрова

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Спортни новини 12.06.2024 г., 12:20 ч.
Спортни новини 12.06.2024 г., 12:20 ч.
Радев: Как да свикам НС - едните лидери се скриха във Фейсбук, други се разбягаха по селата - чакам ги да се върнат
Радев: Как да свикам НС - едните лидери се скриха във Фейсбук, други се разбягаха по селата - чакам ги да се върнат