НОВИНИ

Пострадалият при срутването в НБУ е с множество травми и в тежко състояние

Причините за инцидента тепърва ще се изясняват

Елиана Димитрова
от Елиана Димитрова
18:18, 27.08.2024
Чете се за: 02:22 мин.
У нас
Снимка: БГНЕС
Слушай новината

Работник пострада след като върху него падна част от покривната конструкция на аулата на Нов български университет. Мъжът е в тежко състояние в "Пирогов". Предстоят му операции. Причините за инцидента тепърва ще се изясняват.

От началото на август в Аулата на НБУ тече ремонт за разширяването й. Рано сутринта при ремонтните дейности част от покрива й се срутил. Един от работниците на наетата от университета строителна фирма е затиснат от срутените панели. Пет екипа на пожарната и линейки се включиха в спасителната операция.

"Служителите от сектор СОТ с пневматични възглавници са освободили затиснатия, който е бил до кръста затиснат, натоварен е в съзнание, жив, натоварен е в линейката като му е оказана на място спешна помощ и е транспортиран в медицинско заведение", обясни комисар Росен Петров, зам.-директор на СДПБЗН.

Работникът е откаран в "Пирогов", където са установени травми на много органи. Състоянието му е тежко, предстоят операции. Той е и здравно неосигурен. Екипите продължиха търсенето за други пострадали.

"Със специални уреди за издирване на пострадали и затиснати при разрушения на сгради както и със специализирано куче на колега от Шеста пожарна", допълни комисар Петров.

Оказа се, че други пострадали няма, всички работници са успели да излязат от Аулата преди срутването.

"Имаме договор с фирмата, която се следи и си спазва всички необходими изисквания за безопасността на извършването на ремонта. Има проект, който е одобрен от ръководството на университета, така че всичко се следи", каза Елена Гюрова от НБУ.

В момента достъпът до Университета не е ограничен. Отцепен е само районът на инцидента или Първи корпус. НБУ е в лятна ваканция и преподаватели и студенти няма.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Даниел Хинков блесна с внушително представяне за юношите на Лудвигсбург
Даниел Хинков блесна с внушително представяне за юношите на Лудвигсбург
Илиян Радулов продължава във втория кръг на тенис турнира в Монастир (Тунис)
Илиян Радулов продължава във втория кръг на тенис турнира в Монастир (Тунис)