НОВИНИ

Повдигат обвинение на фелдшера, издавал фалшиви ковид сертификати в Ябланица

Карина Караньотова
от Карина Караньотова
17:36, 15.10.2021 (обновена)
Чете се за: 01:50 мин.
У нас
Слушай новината

Разследват фелдшер от Ябланица за ваксинационни сертификати с невярно съдържание. Предстои привличането му като обвиняем. Николай Георгиев е задържан за 24 часа и после освободен. През това време са иззети електронни устройства и писмена документация, назначени са експертизи. В понеделник РЗИ-Ловеч ще прекрати и договора му за поставяне на ваксини.

Николай Георгиев завежда филиала на Спешна помощ в Ябланица. Разследващите твърдят, че лекарят е разполагал с множество ваксини. Подозират, че той е изхвърлял препарата и е изпращал фалшивите сертификати с куриерски фирми. Прокуратурата работи по подозрения, че медикът е издавал десетки, дори стотици фалшиви сертификати.

"В случая е налице фиктивно извършване и отчитане на ваксинации за COVID-19 с цел издаване на сертификати с невярно съдържание. Целта е да се съберат достатъчно доказателства и след това ще бъде привлечен като обвиняем", обясни областният прокурор на Ловеч Валентин Вълков.

Къщата в която живее обвиненият в издаването на фалшиви сертификати фелдшер, днес беше пуста. Не го открихме и по телефона. Хората от града го определят като много добър, отговорен и съвестен лекар и отказват да повярват, че наистина е издавал фалшиви сертификати.

От Регионалната здравна инспекция в Ловеч обясниха, че в понеделник ще прекратят договора с медика Николай Георгиев за поставяне на ваксини. Уточниха и че договорът за ваксинация с фелдшера е сключен през февруари тази година, но реално той е правел имунизации от май.


Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Връчиха наградата "Кмет на годината"
Връчиха наградата "Кмет на годината"
Министерството на спорта с информация за дължими от ЦСКА милиони
Министерството на спорта с информация за дължими от ЦСКА милиони