НОВИНИ

Повече катастрофи през лятото отчитат от МВР - за какво да внимаваме, когато сме зад волана

Снимка: Архив
bnt avatar logo
от БНТ
12:30, 16.07.2023
Чете се за: 02:32 мин.
У нас
Слушай новината

Зачестяват катастрофите през летните месеци, отчитат от МВР. Само за първите 10 дни на юли ранените на територията на област Пазарджик са 20, а „черната статистика“ се увеличи с трима загинали на пътя.

Само от началото на месец юли в Спешното отделение на болницата в Пазарджик са постъпили 20 пострадали след катастрофи.

"За съжаление част от тях са в много тежко състояние, имаме две момчета в отделението по интензивно лечение с опасност за живота", каза д-р Димитър Бакалов – спешен медик.

Километрично задръстване на "Тракия" след катастрофа между три коли и камион

В кома и с опасност за живота е 23-годишен шофьор, който пострада при катастрофа, при която ремарке се откача от автомобил и буквално се забива в движещ се в насрещното платно автомобил.

"Това е просто анархия по пътищата. Анархия. Щеше да ни отнесе едно младо момче с едно хубаво БМВ", каза Илия Алваджиев, баща на пострадало момче.

От полицията апелират да се пътува с технически изрядни автомобили, а в условията на интензивен трафик да се следват няколко основни правила.

"На първо място, шофирайте с повишено внимание и технически изправни автомобили, не отклонявайте вниманието си по пътя някъде встрани, дори да видите ПТП, защото вие самите можете да предизвикате такова", обясни Мирослав Стоянов – говорител на ОД на МВР-Пазарджик.

Тежка катастрофа на пътя Пазарджик - Белово със загинал и ранени тази нощ

"Нашият съвет и апела на всички е: Моля ви, бъдете по-благоразумни, моля ви – шофирайте по-спокойно, защото нищо не е по-спешно от живота и нищо не е по-важно от него", призова Димитър Бакалов, спешен медик.

Спешните медици апелират шофьорите да не сядат зад волана след употреба на алкохол и упойващи вещества и да карат с повишено внимание.

Репортаж: Елена Ламбрева, Павел Гълъбов

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Слънчево и много горещо - над 40° и през новата седмица
Слънчево и много горещо - над 40° и през новата седмица
Свещената трева и нейните господари
Свещената трева и нейните господари