НОВИНИ

Пожарникар загина при катастрофа с хеликоптер в Канада

пожарникар загина катастрофа хеликоптер канада
Снимка: БТА
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
09:33, 21.07.2023
Чете се за: 01:45 мин.
По света
Слушай новината

Пилот на хеликоптер загина при катастрофа в Западна Канада, борейки се с опустошителни горски пожари, предаде Асошиейтед прес. Това е третият смъртен случай в редиците на противопожарната служба през последните няколко дни, докато Канада преживява най-тежкия си сезон на горски пожари.

Пилотът е бил единственият човек в хеликоптера, който се е разбил в сряда вечерта близо до езерото Хейг в северозападната провинция Албърта. Полицията съобщи, че загиналият пожарникар е 41-годишен жител на Уайткорт.

Миналата седмица загина 19-годишна служителка на пожарната служба, след като върху нея падна дърво в Ревелстоук, Британска Колумбия. В борбата с огъня в събота загина 25-годишен пожарникар от Форт Лиард.

Много хора в страната се включват в битката с тези изключително трудни за потушаване горски пожари, защитавайки семействата си, своите общности и съграждани, каза премиерът Джъстин Трюдо и изрази съжаление за трагичната смърт на тримата огнеборци.

Вчера следобед в провинция Албърта бяха активни 117 горски пожара. 17 от тях бяха извън контрол. До момента хиляди пожари са изпепелили над 110 000 кв. км площи в Канада.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Елфин Еванс поведе в Рали Естония
Елфин Еванс поведе в Рали Естония
Якуб Блашчиковски сложи край на кариерата си
Якуб Блашчиковски сложи край на кариерата си