НОВИНИ

ПП, БСП, ДПС и ГЕРБ се обявиха против провеждането на Луковмарш

Вера Александрова
от Вера Александрова
18:56, 11.02.2022
Чете се за: 01:40 мин.
У нас
бсп дпс герб обявиха против провеждането луковмарш
Снимка: Архив/БГНЕС
Слушай новината

От парламентарната трибуна "Продължаваме промяната", БСП и ДПС се противопоставиха на провеждането на Луковмарш утре в София. Заявиха, че не трябва да се допускат прояви на ксенофобия и език на омразата.

В писмена декларация от ГЕРБ също призоваха компетентните институции да не допускат София да стане арена на подобно срамно събитие.

От Столична община обясниха, че е съгласувано единствено поднасянето на цветя пред дома, където е живял ген. Луков, след като Административният съд е отменил забраната за провеждането на шествието, след жалба от организаторите.

От ПГ на ПП категорично се противопоставяме срещу намеренията за провеждане на Луковмарш, както и срещу провеждането на каквито и да било неонацистки и профашистки мероприятия, каза Татяна Султанова от ПГ на "Продължаваме промяната".

Смятам, че е необходимо да се направи един демократичен санитарен кордон около тези политически сили или около тези сили в нашето общество, които се опитват да възкресят най-мрачните призраци на миналото, каза Александър Симов от ПГ на "БСП за България".

ДПС от 30 години осъжда Луковмарш, от 30 години обаче, г-н Симов, ние сме сами, сами сме и на контрапротеста срещу Луковмарш, за съжаление. И сега имате възможността, защото МВР има абсолютно всички ресурси да спре Луковмарш, каза Станислав Анастасов от ПГ на ДПС.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Проверяват служители на ГДНП във връзка с "Булгаргаз"
Проверяват служители на ГДНП във връзка с "Булгаргаз"
Мане вече тренира с Ливърпул, ще кръстят стадион на негово име
Мане вече тренира с Ливърпул, ще кръстят стадион на негово име