НОВИНИ

ПП-ДБ-СС предлагат промени в конкурсите за управители на общински дружества

Тереза Кънчева-Василева
от Тереза Кънчева-Василева
12:39, 08.07.2024
Чете се за: 01:40 мин.
У нас
предлагат промени конкурсите управители общински дружества
Снимка: БТА
Слушай новината

ПП-ДБ-СС предлагат промени в конкурсите за управители в шест от най-големите общинските търговски дружества. Това са "Топлофикация София", "Метрополитен", "Столичен автотранспорт и електротранспорт", "Център за градска мобилност" и "Софинвест".

Предложенията са новите конкурси за бордовете да се правят по прозрачен начин и ще целят привличането на професионалисти. От ПП-ДБ-СС заявиха,че по този начин избирането няма да е проформа с предварително определени шефове. Те са оптимисти, че този подход ще бъде подкрепен от другите общински съветници.

Бойко Димитров - зам.-председател на СОС: "За нас е ключово да започне процедурата за конкурси за избор на нови управителни органи. Това, което ние искаме е с тези конкурси да покажем един нов начин на управление на града ни. На първо място ключове е ние да осигурим едни прозрачни процедури във връзка с това в шестте доклада ние сме заложили много ясни точки за повече прозрачност в процедурата."

Емилия Ангелова, общински съветник от ПП-ДБ-СС: "Ние не сме доволни от начина на управление на тези дружества и това го казваме като икономисти застанали тук пред вас. Това го казваме от обективни критерии, а именно лошото финансово състояние на тези дружества, както и не достатъчно добрата услуга, която може би част от гражданите могат да подкрепят за съжаление."

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Мъж открадна забравена чанта с над 14 000 лева в Бургас
Мъж открадна забравена чанта с над 14 000 лева в Бургас
Масирана ракетна атака срещу Украйна, ударена е и детска болница в Киев
Масирана ракетна атака срещу Украйна, ударена е и детска болница в Киев