НОВИНИ

ПП и ДБ се регистрираха в ЦИК за изборите - с 9999 подписа

Десислава Маркова
от Десислава Маркова
12:10, 14.02.2023
Чете се за: 01:40 мин.
У нас
Снимка: БГНЕС
Слушай новината

Ден преди крайния срок новата коалиция "Продължаваме промяната - Демократична България" се регистрира за съвместно участие в изборите със събрани 9999 подписа.

Те изразиха увереност, че в този формат ще успеят да постигнат мнозинство и да излъчат редовен кабинет.

"Има ясно изречение на сградата на Народното събрание - "Съединението прави силата". Вкарваме истински смисъл в това. В миналото НС разбрахме, че съединението трябва да стане извън парламента, за да имаме силна група на реформаторски сили и най-накрая надеждата на всички българи да стане реалност. Вярваме, че надеждата може да я постигнем заедно с цялото гражданско общество - със здравеопазване, образование, с всички приоритети - време е да бъдем първи", заяви Кирил Петков.

"България трябва да тръгне напред. Усещаме, че страната ни е спряла, защото силите на статуквото са забили като магарета и не дават България да тръгне напред. Трябва голямо обединение на силите не само политическо, а на гражданите. Ние им даваме инструмент, който трябва да получи мандат. Нашата коалиция трябва да получи мандат да управлява, да налага дневния ред, да провежда реформи - изисква се голяма политическа сила. Призивът ни е - подкрепете ни, иначе България ще тъне в безвремие", допълни Христо Иванов.

Снимки: БГНЕС

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Продължават да откриват оцелели на 8-ия ден от труса, извадиха живи трима души
Продължават да откриват оцелели на 8-ия ден от труса, извадиха живи трима души
Румен Радев: Съпротивата срещу борбата с корупцията в България е голяма
Румен Радев: Съпротивата срещу борбата с корупцията в България е голяма