НОВИНИ

ПП отговориха на спекулациите за връзки с Алексей Петров

Десислава Маркова
от Десислава Маркова
17:07, 17.08.2023
Чете се за: 01:52 мин.
У нас
Слушай новината

Част от управляващите от страна на ПП-ДБ днес реагираха остро на твърденията, че по някакъв начин формацията им или правителството им с ГЕРБ-СДС е свързано с убития Алексей Петров, каквито коментари се появиха. Поискаха и свикване на Съвета по сигурност към правителството.

В страницата си във фейсбук партия "Продължаваме промяната" решиха да отговорят на всички, които след убийството на Алексей Петров ги свързват с него и със създаването на редовното правителство.

В публикацията си те пишат, че не коменитрат публикации, зад които прозира желанието на президента да няма редовно правителство, за да може да си върне контрола върху службите за сигурност.

От "Продължаваме промяната" напомнят, че главният секретар и шефът на ДАНС са назначени с подписа на Румен Радев. Категорични са в наложителната промяна в службите и изразяват готовност да работят, докато не я постигнат.

В същото време един от съпредседателите на ПП-ДБ Атанас Атанасов, пак във фейсбук, видя опит да се прокарат проруски интереси. Атанасов коментира, че след убийството на Петров руската агентура у нас е получила да се възползва от ситуацията и провокира дестабилизация в страната. Той призовава службите да поставят под засилен контрол контингента свързан с руската организирана престъпност. Атанасов смята, че е наложително свикване на Съветао по сигурността към Министрески съвет с цел да се ограничат заплахите срещу националната сигурност.

Атанас Атанасов поиска свикване на Съвета по сигурността към МС след убийството на Алексей Петров

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Кевин де Бройне, Холанд и Меси са номинираните за Играч на годината на УЕФА
Кевин де Бройне, Холанд и Меси са номинираните за Играч на годината на УЕФА
България загуби от Словакия на eвропейското първенство по баскетбол за момичета до 16 години
България загуби от Словакия на eвропейското първенство по баскетбол за момичета до 16 години