НОВИНИ

Нива с канабис за 1 милион лева откриха в село край Поморие

bnt avatar logo
от БНТ
15:30, 17.08.2023 (обновена)
Чете се за: 02:17 мин.
У нас
Слушай новината

Полицията откри 4-декарова нива с марихуана край Поморие. Наркотикът е за над един милион лева. Задържан е 61-годишен мъж, собственик на нивата, в момент, в който продукцията е била готова за продажба.

Откритият коноп е близо 60 килограма. Това са общо 315 растения, които днес бяха транспортирани до Районното управление на полицията в Поморие след акцията в наркооранжерията. Оказва се, че тази акция е планирана с месеци, след като полицията е проследила целия процес по отглеждане на наркотика. Оказва се, че собственикът вече е бил осъждан за подобно престъпление, но единственото, което се е случило, е да продължи започнатото.

Наркооранжерията се намира в покрайнините на поморийското село Бата. Под прицела на полицията е от близо 3 месеца.

"От месец април - май колегите успяха да документират целия процес. От закупуването, до отглеждането и до самата реализация. Всичко е документирано по начин, по който до момента не беше извършван", коментира ст. комисар Емил Павлов, директор на ОД на МВР-Бургас.

Снимки: БГНЕС

Наркооранжерията се намира зад врата, добре прикрита с овощна градина. Зад нея обаче има близо 4 декара марихуана. Задържан е 61-годишният Тодор Стаматов. Хората от село Бата го познават.

Оказва се, че Стаматов вече е бил задържан и осъждан за отглеждане на канабис през 2019 г. Получил е присъда от 4 години и 6 месеца затвор, но освободен предсрочно. Сега го чака ново наказание.

"За този вид престъпление законодателят предвижда наказание от 2 до 5 години лишаване от свобода и глоба от 5 до 10 хил. лева. На лицето, към момента, освен предявеното обвинение, му е взета и мярка за неотклонение задържане под стража до 72 часа", обясни Мария Маркова, ръководител на Районна прокуратура – Бургас.

Репотер: Давид Сукнаров

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Юношите ни до 14 години с трето поражение на баскетболния турнир Словения Бол
Юношите ни до 14 години с трето поражение на баскетболния турнир Словения Бол
Никол Крумова е с шанс за репешаж на световното първенство по борба до 20 години
Никол Крумова е с шанс за репешаж на световното първенство по борба до 20 години