НОВИНИ

Вижте мястото на убийството на Алексей Петров (СНИМКИ)

Иво Никодимов
от Иво Никодимов
12:04, 17.08.2023
18242
Чете се за: 02:42 мин.
Криминално
Слушай новината

Втори оглед правят разследващите на мястото на убийството на Алексей Петров. Той беше застрелян вчера в столичния квартал "Драгалевци", а жена беше ранена тежко. Стрелецът още се издирва. Специален щаб от представители на прокуратурата и службите ще търсят мотиви и версии за убийството.

Версиите за убийството на Алексей Петров - коментари на експерти и журналисти

Разследващите работят успоредно по установяване на извършителя и поръчителя, и върху търсенето на мотивите за това убийство.

Мотивите са важни, защото могат да насочат разследващите, както към поръчителите, така към евентуалния извършител. Мотивите са много важни за анализа на службите - важно е да съберат оперативна информация, защото могат да им подскажат къде да се очакват "вторични трусове" и да бъде намален рискът от следващи убийства или други действия.

Предполага се, че по пътеката, по която са тръгнали Алексей Петров и жената, която го е придружавала, часове по рано е тръгнал и извършителят на убийството. След това по пътеката са минали и туристи от Украйна, които са чули шума от убийството. Те вече са дали показания.

Маршрутът осигурява най-бързият достъп до Черни връх и се предполага, че извършителят се е оттеглил натам. От Черни връх има два варианта за изход от планината - към Перник и към Дупница, от където извършителят може да напусне страната през Сърбия или РСМ.

По маршрута няма камери за видеонаблюдение, за да бъде засечен и няма покритие на мобилни телефони, което също затруднява засичането по мобилни клетки на извършителя. От Черни връх има населени места, където може да го е чакала кола, за да се отдалечи от мястото на престъплението.

Неофициално се знае, че охраната на Алексей Петров е била на 50-70 метра от него, защото той е казал, че няма нужда да го придружава. Това не е характерно за Алексей Петров. Изключение е също, че се е движил в неброниран автомобил. Охраната не е имала възможност да реагира.

Вижте повече подробности в прякото включване на Иво Никодимов

Снимки: Десислава Кулелиева,Иво Никодимов

ВСИЧКО ПО ТЕМАТА ЧЕТЕТЕ ТУК:

ЗАСТРЕЛЯХА АЛЕКСЕЙ ПЕТРОВ

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Изабелла Шиникова е на четвъртфинал на тенис турнира във Върнячка баня
Изабелла Шиникова е на четвъртфинал на тенис турнира във Върнячка баня
Томова тренира в Швеция, ще участва на турнир в Чикаго преди US Open
Томова тренира в Швеция, ще участва на турнир в Чикаго преди US Open