НОВИНИ

След намесата на БНТ: В квартал "Бърчинката" в Кричим отново има вода

bnt avatar logo
от БНТ
12:18, 17.08.2023
Чете се за: 02:10 мин.
Регионални
Слушай новината

След намесата на БНТ хората от квартал в Кричим вече имат вода. Те бяха принудени цял месец да наливат в туби от градските чешми, за да имат за пиене и за битови нужди. Още на 20 юли са подали сигнал до водното дружество в Пловдив, но чак вчера водата беше пусната, след като повредените съоръжения бяха подменени.

В квартал „Бърчинката“ в Кричим вода няма от края на юли.

След като многократно хората звънели на дежурните телефони на ВиК-Пловдив и никой не съдействал за решаването на проблема потърсиха БНТ. Последва светкавична реакция и късно вчера служител на дружеството е минал през всички къщи, за да провери дали има вода, след като технически проблем на един от крановете бил отстранен.

"Тази част, която е високата, се водоснабдява на каптажи, долната част е помпажно, между горната и долната има кранове, проблемът е бил, че един от крановете е бил дефектирал и вчера нашите екипи са обследвали трасетата и от вчера имат вода хората", каза инж. Иванов.

Не били осигурени и водоноски, защото все пак периодично водоподаването било пускано, обясниха от ВиК-Пловдив и призоваха хората да не ползват питейна вода за поливане, заради засушаването.

"Водата не е неограничена, има засушавания. Молбата ми е да внимават с поливането на градините. Водата не достига", допълни инж. Иванов.

За да няма злоупотреби, ще се мисли да бъдат поставени камери в района на уличните кранове. Десетки са общините в Пловдивска област, в които действат забрани за поливане с питейна вода, те обаче масово не се спазват, а контролът е невъзможен.

Репортер: Мариела Хубинова

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Крайбрежна къща за гости била щаб-квартирата на обвинения в шпионаж Орлин Русев
Крайбрежна къща за гости била щаб-квартирата на обвинения в шпионаж Орлин Русев
Изабелла Шиникова е на четвъртфинал на тенис турнира във Върнячка баня
Изабелла Шиникова е на четвъртфинал на тенис турнира във Върнячка баня