НОВИНИ

PR експертът Диана Дамянова: Дошъл е моментът да се сключи една истинска коалиция

bnt avatar logo
от БНТ
10:53, 10.12.2023
Чете се за: 02:52 мин.
У нас
Слушай новината

Картината не е черно-бяла и истината е, че ние се движим не по учебник. Правим коалиция, която наричаме некоалиция, скриваме от избирателя си - и трите партии го правят - действителното положение и се опитваме да изглеждаме все едно само едните управляват, а другите само подкрепят. Нещо, което е видно, че не е вярно. Това каза в студиото на "Денят започва с Георги Любенов" PR експертът Диана Дамянова.

"Това нанася вреда и на двете. Първо нанася вреда на ПП-ДБ, които очевидно са "изнасилени" от време на време да извършат или да не извършват неща. От друга страна, това започва да дискредитира и ГЕРБ, защото те някак си все по-явно влизат в управлението. Затова е дошъл моментът да се сключи една истинска коалиция."

По думите ѝ, става въпрос за едно политическо правителство, в което всичко е разписано и тогава скандалите ще се решават по споразумение и няма да са толкова публични.

"Те изживяват един детско-юношески период на своята не-коалиция и съвсем скоро трябва да стигнат до истинското решение. Коалиционните правителства по принцип са хубави, защото предполагат взаимен контрол и когато има такъв контрол между сравнително противоречащи си партии, това води до по-добро бъдеще на страната."

По отношение на конституционната реформа, Дамянова каза, че тя ще приключи до Коледа и вероятно през март ще започне ремонт на направените промени, защото има много промени, които ще бъдат приети набързо:

"Затова, това правителство и този парламент ще имат още много работа, защото през пролетта ще видят недъзите на някои от поправките."

Според Дамянова, в ПП-ДБ обичат да казват "хоп преди да са скочили" и не трябва да правиш съобщения за оставки, които няма да получиш. Това не създава усещане за стабилност и доверие.

"В новия сценарий, новият Пеевски казва само неща, които ще се случат и които ще бъдат направени. Това създава един ореол около него. В момента той е човек, който успява да комуникира по начин, който създава впечатлението, че той взима решенията."

По нейните думи, Пеевски е незаобиколим фактор и ще продължава да бъде такъв и в бъдеще.

Вижте целия разговор във видеото

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Нападател на Арсенал: Астън Вила е претендент за титлата
Нападател на Арсенал: Астън Вила е претендент за титлата
Предколедно: Фестивал на щолена се проведе в Дрезден
Предколедно: Фестивал на щолена се проведе в Дрезден