Абонирай ме за най-важните новини?
ДА НЕ

Прах и пепел се стелят по къщите в Червена вода заради ремонта на пътя Русе - Кубрат

от БНТ
07:48, 10.08.2021
Чете се за: 01:20 мин.
У нас
Слушай новината

Жители на русенското село Червена вода са недоволни от неуредиците по време на ремонта на пътя Русе - Кубрат, който минава през селото. Достъпът им до търговските обекти е ограничен, а денем и нощем са принудени да преминават през дълбоки изкопи, които не са обезопасени.

Милена Славова е собственичка на магазин в селото. Казва, че от месеци тя и нейните съседи са принудени да търпят прах, пепел и мръсотия. Отначало проявявали разбиране, но сега в разгара на жегите - ситуацията рязко се влошила.

За хората в селото, в което в момента живеят близо 2000 души, има един основен и важен въпрос - докога ще трае този ремонт?

Според координатора на обекта от фирмата изпълнител Асен Тодоров ремонтът в Червена вода се е забавил, защото са се засекли дейностите на два проекта - строителството на пътя за Кубрат и подмяна на канализационна мрежа на ВиК-Русе.

Строителите са запознати с недоволството на жителите на Червена вода, казват, че вече са започнали да асфалтират и се надяват да приключат до края на месеца.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Уникален мост свързва Дания и Швеция
Уникален мост свързва Дания и Швеция
Пожарът край Кремиковци е овладян, но все още има тлеещи огнища
Пожарът край Кремиковци е овладян, но все още има тлеещи огнища