НОВИНИ

Преди Коледните празници: Благотворителна кампания в София за социално слаби хора

Ерика Шаумян
от Ерика Шаумян
12:57, 02.12.2023 (обновена)
Чете се за: 02:25 мин.
У нас
Слушай новината

Дарителската кампания "Зарадвай баба или дядо за Коледа" за събиране на помощи за хора в неравностойно положение се проведе днес в столицата.

Организаторите събираха продукти от първа необходимост, които ще помогнат на нуждаещи се преди Коледните празници. Много желаещи да помогнат се включиха в инициативата.

"От 2019 година се занимаваме с тази инициатива. Даряваме храна от първа необходимост на възрастни хора от села около Монтана. Идеята ни е да се докоснем до тях, освен просто да им стоварим храната - да осъществим контакт, да създадем връзка и да има някаква близост между нас и тях", обясни Румяна Русева, организатор.

В края на кампанията организаторите разполагат с около 800 пакета с храна. Те ще бъдат раздадени на два тура в селата Митровци, Вълчедръм и още много в областта.

"Имаме две пътувания. Едното ще е на 16 и 17 декември, а другото ще е на 23-и. Като идеята е да ги зарадваме точно преди празниците", каза Румяна Русева.

Кампанията вървеше с пълна сила през целия ден. Много софиянци се включиха към инициативата с щедри дарения.

"Освен важните продукти, които се оказват за някои хора, които са в крайна бедност, е много важно и отношението, което ще се покаже към тях", каза Гергана Караиванова, дарител.

"Трябва да помогнем на хората, които са не в състоятелност. Разбира се, това не трябва да е само по Коледа, а трябва да бъде регулярен жест към хората, които по някакъв начин имат проблем и не могат да се справят", добави Янислав Рансизов, дарител.

Хората, които се включиха в кампанията написаха и кратки коледни послания, които да допринесат за празничното настроение.

Вижте повече в прякото включване на Ерика Шаумян

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Бургас ще приеме турнир до 16 години от Тенис Европа
Бургас ще приеме турнир до 16 години от Тенис Европа
Отложиха мача между Байерн Мюнхен и Унион Берлин заради обилен снеговалеж
Отложиха мача между Байерн Мюнхен и Унион Берлин заради обилен снеговалеж