НОВИНИ

Предимно слънчево и топло време следобед

bnt avatar logo
от БНТ
12:30, 12.09.2021
Чете се за: 02:47 мин.
У нас
Слушай новината

Без съществена промяна ще се задържат температурите днес и на фона на хладното утро, през втората половина на деня максималните ще са между 25° и 30°. Ще преобладава слънчево време, с временни увеличения на облачността главно в южните и източните райони, но с малка вероятност за валежи. Ще духа слаб до умерен вятър от север-североизток.

През нощта в Южна България облачността ще е по-често значителна, докато в Северна ще е предимно ясно. Температурите сутринта ще са в широки граници – от 7° до 17°, най-високи по Черноморието.

В следобедните часове утре ще духа слаб северен вятър. Дневните температури още малко ще се повишат и максималните в повечето райони ще са от 27° до 32°. В северозападната половина от страната ще бъде предимно слънчево, но в югоизточната облачността ще е по-често значителна – без валежи.

Значителна ще се задържи облачността и над южното крайбрежие, докато над северното ще има повече слънчеви часове. Ще духа слаб вятър с посока север. Максималните температури ще са около 26 - 28°. Температурата на морската вода е 23°. Вълнението на морето ще бъде слабо.

Чудесни условия за туризъм в планините - през първата половина на деня облачността ще е разкъсана, но след обяд в повечето райони ще намалее до незначителна. Ще духа слаб до умерен вятър от север-североизток. Температурите в курортите ще се повишат и ще са от 15° на Алеко, 19° в Боровец и Пампорово до 23° в Банско.

Предимно слънчево ще бъде утре в по-голямата част от Балканите, Централна и Западна Европа и на Апенините. Облачно и дъждовно ще бъде на Пиренейския полуостров, Британските острови, както и в повечето райони на Северна Европа, Европейска Русия и Беларус; в Северна Норвегия валежите ще са от сняг, на места ще са значителни по количество, ще бъде и много ветровито.

В началото на седмицата температурите ще останат почти без промяна. Ще преобладава слънчево време, с вероятност за превалявания главно в североизточните и планинските райони. В четвъртък ще е необичайно топло за средата на септември, в много райони температурите ще надхвърлят 30°, по-ниски ще са по Черноморието - до 23 - 25°. В петък облачността от запад ще се увеличи и на места, отначало в Западна България, а по-късно през деня и в североизточните райони ще превали и прегърми.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Два наши отбора ще участват на световните ученически игри
Два наши отбора ще участват на световните ученически игри
Състезание по водни спортове във Варна в помощ на деца с увреждания
Състезание по водни спортове във Варна в помощ на деца с увреждания