НОВИНИ

Нови правила при влизане в Румъния от България от днес

bnt avatar logo
от БНТ
12:02, 12.09.2021
Чете се за: 01:35 мин.
По света
Слушай новината

Нови правила при влизане в Румъния от България. Причината е, че заради увеличеният брой на случаите на COVID-19 в страната ни, считано от полунощ, тя е включена в списъка с държави от така наречената "червена зона" за пътуващите, за които се налага 14-дневна карантина при влизане в северната ни съседка.

Новите изисквания не затрудняват към момента движението в района на граничния пункт Дунав мост при Русе.

Те засягат основно туристите, които няма да могат да посетят за по-дълго северната ни съседка, защото от полунощ днес българските граждани, които представят отрицателен резултат от PCR тест, ще могат да пребивават в страната максимум до 3 дни.

Останалите изисквания са без промяна: освен с PCR тест, в страната от България се допускат без 14-дневна карантина ваксинираните или преболедували COVID-19 с необходимите документи, децата до 6-годишна възраст включително, както и транзитно преминаващи, но при условие, че напуснат Румъния в рамките на 24 часа от влизането им.

От "Гранична полиция" уточниха, че няма да се ограничи придвижването на т.нар. трансгранични работници, водачи на превозни средства, ангажирани с превоз на товари, учащи, студенти и деца на възраст до три години, включително.

Репортер: Андрей Кючуков

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Кристиано Роналдо: Бях нервен в началото на мача
Кристиано Роналдо: Бях нервен в началото на мача
Борисов: Президентският пост никога не ми е бил интересен
Борисов: Президентският пост никога не ми е бил интересен