НОВИНИ

Предимно слънчево, но студено време до края на седмицата

Снимка: БТА
bnt avatar logo
от БНТ
13:00, 12.01.2024
Чете се за: 02:30 мин.
У нас
Слушай новината

В Североизточна България, включително и по северното Черноморие прехвърча сняг. Малко по-високи, са температурите тази сутрин, след минус 16° вчера, днес най-ниската температура е минус 12°. В София, след минус 11° вчера, днес минималната е минус 6°.

В много райони в областите с код жълто температурите през целия ден ще останат отрицателни, около минус 1, минус 2°.

В останалата част от страната максималните ще бъдат между 0° и 4°. В следобените часове в по-голямата част от страната ще бъде слънчево, но ветровито. Повече облаци ще има над Източна България и там ще продължи да прехвърча сняг.

През нощта ще преобладава ясно време. В Дунавската равнина ще духа умерен северозападен вятър. Минималните температури ще бъдат между минус 9° и минус 1°, в София – около минус 7°, а максималните - между минус 1° и 4°, в София – около 0°. Ще бъде предимно слънчево, в часовете преди обяд - на места с мъгли. Ще духа умерен, в Дунавската равнина временно силен вятър от запад-северозапад.

И по Черноморието в сутрешните часове видимостта ще бъде намалена, а след обяд ще преобладава слънчево време. Ще духа слаб до умерен вятър от запад-северозапад. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Много ветровито ще се задържи в планините - ще духа умерен, по високите и открити части - силен северозападен вятър.

Температурите там ще се повишат и максималните в курортите ще бъдат от минус 6 градуса на Алеко до минус 3 в Боровец.

Ветровито ще бъде утре и на Балканите. В по-голямата част от полуострова ще бъде слънчево, с повече облаци и превалявания все още в южните райони.

У нас, и в неделя ще бъде слънчево, а след поредното мразовито утро, през деня ще започне затопляне, което ще продължи и през новата седмица.

В понеделник и вторник ще има валежи от дъжд, предимно слаби, на повече места през втория ден, но в сряда отново ще бъде слънчево.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Президентът свика шефовете на службите заради операцията в Червено море
Президентът свика шефовете на службите заради операцията в Червено море
Мими Христова и Юлияна Янева може да се срещнат на полуфиналите на турнира по борба в Загреб
Мими Христова и Юлияна Янева може да се срещнат на полуфиналите на турнира по борба в Загреб