НОВИНИ

Предимно слънчево следобед, на места с трайни мъгли

bnt avatar logo
от БНТ
12:56, 03.11.2021
Чете се за: 02:00 мин.
У нас
Слушай новината

В близките часове видимостта в повечето райони ще се подобри, но ще има и места с трайни мъгли, където и температурите ще останат по-ниски. В по-голямата част от страната следобед ще бъде слънчево с максимални температури между 15° и 20°.

И през следващото денонощие акцент в прогнозата ще бъдат мъглите. Предупреждение за силно намалена видимост и трайни мъгли е обявено в западните и централните части от Дунавската равнина и Тракийската низина.

В тези райони и утре температурите ще останат по-ниски. В останалата част от страната ще преобладава слънчево време. Ще духа умерен и силен южен вятър и ще бъде още по-топло, в сравнение с днес, с максимални температури между 18° и 23°.

И в планините ще бъде ветровито. Ще духа умерен до силен югозападен вятър. Ще бъде слънчево и доста по-топло, в сравнение с днес. Максималните температури в планинските ни курорти ще са от 14° на Алеко, до 19° в Банско. В Боровец и Пампорово – около 18°.

Предимно слънчево ще е над Пиренейския полуостров и в Източна Европа. Облачно, на много места с валежи, ще бъде в по-голяма част от континента, включително и в северозападните райони на Балканите. В останалата част от полуострова ще преобладава слънчево време, преди обяд на места в низините и равнините - с мъгли.

У нас в петък затоплянето ще продължи, но няма да засегне районите с трайни мъгли. В събота и неделя облачността ще се увеличи, но слаби превалявания се очакват само през първия ден, на отделни места в страната. Температурите слабо ще се понижат, но ще се задържат все така над средните за периода.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Британски гражданин е задържан за жестокото убийство на баща си в село Дряново
Британски гражданин е задържан за жестокото убийство на баща си в село Дряново
Никола Цолов с 5-то място на Световния шампионат по картинг
Никола Цолов с 5-то място на Световния шампионат по картинг