НОВИНИ

Предимно слънчево утре, през почивните дни се очаква захлаждане

bnt avatar logo
от БНТ
21:32, 15.09.2021
Чете се за: 02:22 мин.
У нас
Слушай новината

Топъл и слънчев бе днешният ден, с необичайно високи за сезона температури. В Сандански бяха отчетени 33 градуса, в Пловдив и Монтана - 31°.

Предимно слънчево ще се задържи и утре, с временни увеличения на облачността главно в източните и планинските райони, но ще е без валежи. Ще духа слаб, в Източна България - умерен югоизточен вятър. Максималните температури слабо ще се повишат и ще са между 27° и 32°, а по морския бряг - от 25° до 27°. И там ще бъде слънчево, но през втората половина на деня облачността временно ще се увеличава.

Утре ще духа до умерен югоизточен вятър. Температурата на морската вода е 22 - 23°. Вълнението на морето ще бъде слабо.

В планините ще бъде ветровито. Ще духа умерен, по високите и открити части - временно силен северен вятър. Повече облаци ще има в следобедните часове, но и там валежи не се очакват. Температурите в курортите още малко ще се повишат и максималните ще са от 17° на Алеко до 25° в Банско.

Студен атмосферен фронт, преминаващ през Западна и Централна Европа, е причина за очакваните валежи и гръмотевици в по-голямата част от континента. Значителни количества ще има в Испания, северна Италия, както и в южните райони от Германия и Франция. Облачно, дъждовно и хладно за периода ще се задържи във Финландия и северната половина на Европейска Русия.

Значителна ще е облачността и в западната половина от Балканския полуостров, но само на отделни места ще превали и прегърми. В източната половина ще остане предимно слънчево и все така топло за сезона.

У нас в петък температурите още малко ще се повишат, но от запад облачността ще се увеличава и на отделни места в северозападната половина от страната ще превали. През нощта срещу събота вятърът ще се ориентира от северозапад, ще се усили, а с него ще започне понижение на температурите. През почивните дни ще има и превалявания, на отделни места придружени от гръмотевици.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
"Пфайзер" ще поиска одобрение за ковид ваксината си при бебета
"Пфайзер" ще поиска одобрение за ковид ваксината си при бебета
Аматьори в Космоса: Спейс Екс изстрелва първи изцяло цивилен екипаж
Аматьори в Космоса: Спейс Екс изстрелва първи изцяло цивилен екипаж