НОВИНИ

Предимно слънчево време днес

bnt avatar logo
от БНТ
13:21, 28.11.2020
Чете се за: 01:11 мин.
Времето

Предимно слънчево време ни очаква днес в повечето райони от страната, но в близките часове от север облачността ще се увеличава. В Дунавската равнина ще духа слаб до умерен вятър от запад-северозапад и видимостта по поречието на Дунав ще се подобри. Максималните температури ще са между 8° и 13°, в София - около 10°.

През нощта вече в цялата страна облачността ще продължи да се увеличава, но ще остане все още без валежи. Минималните температури в повечето райони утре сутринта ще са между минус 2° и 3°.

Максималните отново ще са в широки граници - между 5° и 10°, в крайните югозападни райони до 12°-13°. Облачността ще се задържи предимно значителна, а в следобедните часове, както и вечерта, на отделни места в южните и източните райони ще има превалявания от дъжд. Ще духа слаб северозападен вятър.

Облачно ще бъде и в планините, но ще се задържи почти без валежи. Максималните температури по най-високите върхове ще са около минус 3-4°.

В планинските курорти - от 2° на Алеко до 6-7° в Банско и Добринище. По най-високите части на Рила и Пирин ще бъде много ветровито с умерен, временно силен югозападен вятър.

Не само у нас, но и почти навсякъде на Балканите ще преобладава облачно време. В западните и южните райони от полуострова ще превалява дъжд, в Румъния пък ще завали сняг.

Облачно и с валежи ще бъде на Пиринейския полуостров, както и в средноевропейските страни, където предстои и захлаждане. Над Източна Европа също ще е предимно облачно, но без валежи. Над по-голямата част от Западна Европа ще преобладава слънчево време

У нас, през нощта срещу понеделник валежи ще има на много места в страната, а с усилването на вятъра и температурите чувствително ще се понижат и в Северозападна България и високите полета дъждът бързо ще премине в сняг.

Валежите ще продължат и в понеделник, като на много места ще се образува тънка снежна покривка. В планинските проходи ще има условия за виелици и навявания.

Във вторник валежите навсякъде ще спрат. Облачността ще се разкъсва и в много райони ще намалява.

В сряда вятърът ще отслабне, в някои райони и ще стихне. Сутрешните температури ще се понижат още. През деня от запад ще започне увеличение на облачността, все още без валежи.

В четвъртък също се очакват валежи, но ще бъде малко по-топло.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Охрид възстанови паметника за загиналите българи с кораба "Илинден"
Охрид възстанови паметника за загиналите българи с кораба "Илинден"
Предсезонните мачове в НБА ще се проведат през декември
Предсезонните мачове в НБА ще се проведат през декември