НОВИНИ

Предоставено е жилище на собствениците на срутената къща в Пловдив

bnt avatar logo
от БНТ
12:02, 28.06.2020
Чете се за: 01:15 мин.
У нас

Собствениците на срутената къща в Пловдив ще живеят в жилище, предоставено от инвеститора на обекта, при изграждането на който се случи инцидента. Влизането в разрушената вчера сграда все още не е възможно, тъй като къщата е опасна. Хората продължават да са с дрехите на гърба си от вчера.

Тази сутрин на мястото на срутения обект беше и възложителят на обекта, както и изпълнителят на самия строеж. Вчера от район Цетрален заявиха, че ще бъдат издадени санкции затова, че няма издадено тротоарно право, няма и информационна табела. Това, обаче беше опровергано от възложителя на обекта. Той отрече и информацията, че е задържан ръководителят на надзора на обекта, както ви съобщихме снощи по информация от полицията.

Днес собствениците на разрушената къща отидоха и видяха апартамента, в който ще бъдат настанени. От фирмата, която причини инцидента продължават да твърдят, че къщата, която е разрушена е била без основи, била е опасна и не е била годна за живеене.

Стефан Кабаков - инвеститор на обекта: Никога не може да бъде повече къща, годна за живеене, каквито са предписанията на общината, това, което се договорим със собствениците, то де факто повечето е договорката между нас.

Ангел Будаков: Мисля, че е доста опасно да се влезе, не знам, може би ще рискуваме да извадим каквото можем. Така съм, това е, раницата на гърба и дрехите на мен, даже и чорапи нямам.

Иван Христозов - изпълнител на обекта: Всичкото имущество, там, мебели, каквото имате ще го извадим и ще го запазим. - За колко време им давате ключовете? - Доколкото поискат, докато търпи всичко. Докато се реши въпросът.

Димитър Будаков: Разбира се, че приемам, аз нямам друга алтернатива, апартаментът е чудесен, сега човекът предлага нещо, което е напълно добре, може да се живее нормално. - Колко човека ще бъдете? - Еми четирима, синът ми като си дойде другия, четирима човека ще бъдем.

Ангел Будаков: Приемам, нямам друг избор, просто няма къде другаде да живея и нали съм благодарен, че човекът прави този жест.

Собствениците на разрушената къща ще се обърнат към адвокат, който да защити правата им. Утре се очаква на мястото на инцидента да дойдат представители на община Пловдив, които също да започнат проверка и дали всички изисквания за строежа са спазени.

Автор: Галена Паскова

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Очакват се резултатите на 750 работници в Смолян
Очакват се резултатите на 750 работници в Смолян
Славия и ЦСКА-София с хикс, битката за Европа се завърза
Славия и ЦСКА-София с хикс, битката за Европа се завърза