НОВИНИ

Представители на "Възраждане" свалиха украинското знаме от сградата на Столичната община

Йоана Миланова
от Йоана Миланова
19:10, 05.05.2022
Чете се за: 01:47 мин.
У нас
Слушай новината

Представители на партия "Възраждане" свалиха тази сутрин украинското знаме от сградата на общината в София. Малко по-късно флагът, поставен с решение на Столичния общински съвет, беше възстановен.

Лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов заяви, че от партията няма да допуснат чужди знамена да се веят над български институции и че сваленият флаг ще бъде занесен в Украинското посолство.

От Столична община окачествиха случилото се като безобразие и грубо посегателство над демокрацията.

"Депутати от "Възраждане" са играли ролята на охрана на вишка, чрез която е било свалено знамето на Украйна. Безобразно поведение, по случая вече има образувана преписка в Пето РПУ, установена е самоличността на посетителите. Това е свършено от полицаите тук пред сградата, на които, по техни думи, изрично е казано да не се месят", каза Георги Георгиев, председател на Столичния общински съвет.

"Свалихме украинското знаме от Столична община, защото мястото на всяко едно чуждо знаме в нашата държава е в двора на съответното посолство, резиденцията на съответния посланик, в сградата на консулска служба или в търговско представителство. Чужди знамена на български институции се веят тогава, когато те са завладени, а държавата е окупирана. Все още аз доколкото знам България е независима. Поне така пише в Конституцията", каза Костадин Костадинов, председател на "Възраждане".

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Галин Иванов: Не съм убеден, че Левски ще спечели Купата
Галин Иванов: Не съм убеден, че Левски ще спечели Купата
Късметлията от Сливен си прибра най-големия джакпот в историята на тотото
Късметлията от Сливен си прибра най-големия джакпот в историята на тотото