НОВИНИ

Предстоят валежи утре

bnt avatar logo
от БНТ
10:02, 18.03.2024
Чете се за: 02:12 мин.
У нас
Слушай новината

Валежи, на места значителни, предстоят през следващите дни, както и временно понижение на температурите, по-съществено на максималните.

Сутринта температурите бяха от малко под нулата в Кюстендил и плюс 1° в София до 10° в Пловдив, а следобед ни очакват стойности от 14° в североизточните до 20° в южните райони от страната, по Черноморието – от 11° по северното до 17° по южното крайбрежие.

Ще преобладава слънчево време с вероятност за превалявания в отделни планински райони. Ще бъде ветровито, с умерен, временно силен вятър от запад-северозапад.

През нощта вятърът временно ще отслабне, но облачността ще се увеличи и на отделни места в Западна България ще има слаби валежи от дъжд.

Минималните температури утре в по-голямата част от страната ще бъдат между 3° и 8°, в София – около 5°. Ще ще бъде облачно, с валежи, на повече места и по-интензивни в като в Южна България и североизточните райони. Максималните температури ще бъдат съществено по-ниски, в сравнение с днес, от 7° в Североизточна България до 13 - 14° в Южна България, в София – около 8°. Вятърът ще е умерен, от северозапад, в източните райони и по Черноморието – от североизток. И на морския бряг ще бъде с валежи от дъжд. Максималните температури там ще бъдат между 8° и 10°. И в планините температурите ще се понижат границата между сняг и дъжд ще се спусне до около 1000 метра надморска височина. Ще бъде и много ветровито. Ще духа умерен, временно силен вятър, с посока от запад-северозапад.

В сряда и четвъртък валежи ще има главно в Източна България, на повече места в четвъртък, когато ще бъде и много ветровито. Минималните температури ще се понижават и ще има условия за слани.

В петък и събота ще е слънчево, със сутрешни мъгли, а максималните температури ще се повишават.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Христо Иванов: Шанс винаги има
Христо Иванов: Шанс винаги има
Йоханес Бьо си осигури малкия кристален глобус и в масовия старт след успех в Кенмор
Йоханес Бьо си осигури малкия кристален глобус и в масовия старт след успех в Кенмор