НОВИНИ

Предупреждение за горещо време и гръмотевични бури днес

bnt avatar logo
от БНТ
13:00, 01.07.2021
5071
Чете се за: 02:32 мин.
У нас
Слушай новината

Съществено захлаждане ни очаква в близките дни, което ще дойде с проливни валежи, силни гръмотевични бури и градушки. Промяната ще започне утре.

Код жълто за много горещо време остава в сила днес в югоизточната половина от страната, а в останалите области предупреждението е за силни гръмотевични бури, проливни валежи и опасност от градушки.

В часовете след обяд в Западна и Централна България ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и до вечерта на места там ще превали и прегърми. По-късно през деня и през нощта валежи ще обхванат и източните райони. В Североизточна България се очаква гръмотевичните бури да са мощни, с повишена вероятност за обилни валежи и градушки.

Утре на много места ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност, но валежи и гръмотевици ще има все още главно в Южна и Източна България, а опасността от градушки и локални значителни количества остава. Температурите ще се понижат и максималните ще са между 27° и 32°.

По Черноморието ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. Ще има валежи от дъжд и гръмотевици. Има условия и за градушки. Ще духа до умерен северозападен вятър. Максималните температури ще са между 25° и 27°. Температурата на морската вода е 20 - 24°. Вълнението на морето ще е 2 - 3 бала.

В планините ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. На много места ще превали и прегърми. Ще духа умерен, временно силен северозападен вятър.

В по-голямата част от Балканите през целия ден утре ще бъде слънчево. Валежи и гръмотевици ще има в централните и източните райони от полуострова.

Слънчево и малко по-топло ще бъде утре в Западна Европа. Валежи и гръмотевици ще има на много места в източните части от континента. Горещо и в повечето райони - слънчево, ще бъде на Пиринеите и Апенините.

У нас през почивните дни ще преобладава слънчево време и само на отделни места ще има следобедни превалявания и гръмотевици. В понеделник ще е предимно слънчево, а започналото в неделя затопляне, ще продължи.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Иззеха старинни монети и археологически предмети след акция в Ямбол
Иззеха старинни монети и археологически предмети след акция в Ямбол
Рекордни горещини в Гърция - температури над 40 градуса
Рекордни горещини в Гърция - температури над 40 градуса