НОВИНИ

Прекрасно изпълнение на Вутов прати Ботев (Пловдив) на 7-та позиция и на бараж за Лига Европа

Борил Гочев
от Борил Гочев
21:53, 11.07.2020
Чете се за: 01:00 мин.
Футбол
прекрасно изпълнение вутов прати ботев пловдив позиция бараж лига европа

"Жълто-черните" победиха с минималното 0:1 като гост Черно море и следващата седмица ще играят в баража за Лига Европа

Съставът на "моряците" бе допълнително осакатен днес по обяд след като стана ясно, че двама от основните им футболисти- Исмаил Иса и Димитриос Хантакиас са с положителни проби за коронавирус и няма да бъдат на разположение. Така варненци започнаха с цели седемтима юноши в стартовия състав.

Логично, отборът на Ботев пое контрола върху мача и още в 8-та минута имаха шанс да открият резултата. Тодор Неделев получи технично подаване от фланга и отправи техничен изстрел. Вратярят на Черно море, Миодраг Митрович със сетни усилия изби топката, която впоследствие срещна и страничната греда. Малко по-късно изстрел на Антонио Вутов профуча покрай гредата.

В 28-та минута се откри най-добрият шанс за състава на варненци. Филип Филипов сбърка при едно връщане към вратаря и Матиас Курьор получи възможност да стреля, но стражът на гостите Янко Георгиев плонжира и отрази удара.

Девет минути след подновяването на играта падна и единственото попадение в двубоя. Топката достигна до Антонио Вутов, който с прекрасен удар в горния ляв ъгъл не остави шансове на Миодраг Митрович.

Домакините направиха опит да реагират и пред Курьор се откриха две добри възможности, но намеси на Янко Георгиев и Станислав Работов предотвратиха изравняване на резултата.

До края Ботев контролираха топката и не дадоха шанс на Черно море да стигне до нещо по-опасно.

Победата осигури 7-та позиция в крайното класиране на пловдивчани, както и възможността следващата седмица да се изправят срещу 3-ия в крайното класиране в спор за квота за квалификациите на "Лига Европа". Кой ще бъде съперник на "жълто-черните", ще стане ясно утре вечер след изиграването на последния кръг от "efbet Лига".

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Андрей Рубльов спечели "Thiem`s 7"
Андрей Рубльов спечели "Thiem`s 7"
Светът критикува решението за превръщане на "Света София" в джамия
Светът критикува решението за превръщане на "Света София" в джамия