НОВИНИ

Прекратиха абитуриентски бал в Царево заради 7 положителни теста за COVID-19 в заведение

bnt avatar logo
от БНТ
20:05, 27.06.2020
Чете се за: 00:51 мин.
У нас

Заведение в Царево затвори за ден и отмени абитуриентски бал заради седем служители с положителен тест за коронавирус. Барманите и сервитьорите дошли от София, за да работят в крайморския град през лятото.

Абитуриентите от училище "Никола Вапцаров" в Царево в четвъртък вечерта дошли да отпразнуват дългоочакваното събитие в това заведение на брега на морето. Минути след като се настанили, директорката получила информация, че седем души от персонала са с положителна проба за COVID-19. Балът веднага е прекратен.

Даниела Фелoнова, директор на СУ "Никола Вапцаров" - Царево: Те нямаха контакт, защото просто нито им беше сервирано. Те даже си правиха снимки, ние докато получим информацията и като получихме информацията, веднага излязохме навън. За безопасността на децата просто решихме да ги изведем.

Заведението е дезинфекцирано и за ден останало затворено. На заразените служители е направен нов PCR тест, който се оказал отрицателен.

Кирил Йовнов, управител на заведението: Това не са ни служители, а са евентуално бъдещи служители. Тези хора не са били тук. Ние направихме абсолютно пълно тестуване на целия ни екип. Всички, абсолютно всички проби, включително и аз вчера съм си направил четири проби в четири различни лаборатории, за да няма абсолютно никакво съмнение, са отрицателни.

Служителите, които са контактували със своите колеги с първоначални положителни проби, не са притеснени.

Денис Йорданов, служител в заведението: Работим, храним се заедно, спим заедно и няма никакъв проблем. Един симптом не сме показали.

Очакват се резултатите и от третите направени проби на седемте служители на заведението.

Автор: Давид Сукнаров

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Прокуратурата не казва кои са разпитаните президентски съветници
Прокуратурата не казва кои са разпитаните президентски съветници
Колективна оставка в болницата във Велинград няма да има
Колективна оставка в болницата във Велинград няма да има