НОВИНИ

Допускат 12 000 зрители на финала за Купата на България

допускат 000 зрители финала купата българия
Снимка: Архив/ БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
19:44, 27.06.2020 (обновена)
Чете се за: 01:04 мин.
Спорт

12 000 зрители ще бъдат допуснати на стадион "Васил Левски" за финала в турнира за Купата на България по футбол между ЦСКА и Локомотив Пловдив на 1 юли. Това стана ясно днес след среща на отговорните фактори.

Броят на привържениците, които ще бъдат допуснати до стадиона е увеличен три пъти от първоначално предвиденото. Решението за това беше взето тази сутрин на среща между премиера Бойко Борисов, министрите на спорта Красен Кралев и на здравеопазването Кирил Ананиев, както и представители на оперативния щаб и на Българския футболен съюз в лицето на Емил Костадинов.

12 хиляди зрители на финала за Купата означава по 3 000 в сектор, което точно три пъти повече от досега допустимите 1000 души на трибуна. В изказването на Красен Кралев по време на извънредна пресконференция днес по обяд на Националния стадион стана ясно, че това е изключение, което се прави само за този мач.

Министърът на спорта не пропусна да изрази недоволство от това, че в изминалите футболни срещи по трибуните се наблюдаваха много нарушения и голяма част от запалянковците изобщо не спазваха нужната дистанция.

Красен Кралев - министър на младежта и спорта: България е една от малкото страни, които направиха компромис и допуснаха по време на провеждането на футболните срещи да има привърженици на отборите. За съжаление, те не оправдаха доверието, на което разчитахме и дисциплината, на която разчитахме, че те ще спазват. Имайки предвид важността на срещата и това, че националният стадион е с много по-големи трибуни, взехме решение да допуснем до 12 000 зрители, които ще бъдат равномерно разпределени във всички сектори. Призовавам още веднъж: нека всички фенове да бъдат отговорни, да знаят, че опасността от заразата не е преминала.

12-те хиляди зрители допуснати до трибуните на Националния стадион "Васил Левски" по време на финала за Купата на България между ЦСКА и Локомотив Пловдив ще бъдат настанявани през ред и през седалка. Това е възможно заради капацитета от 44 хиляди места.

Автор: Цветелина Абрашева

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Колективна оставка в болницата във Велинград няма да има
Колективна оставка в болницата във Велинград няма да има
Част от двуетажна къща в Пловдив рухна след изкопни работи за нов строеж
Част от двуетажна къща в Пловдив рухна след изкопни работи за нов строеж