НОВИНИ

Премиерът: Анализи и изводи трябва да се правят след като станат ясни причините за авиокатастрофата

Иво Никодимов
от Иво Никодимов
12:12, 16.09.2024
Чете се за: 02:40 мин.
У нас
Снимка: БТА
Слушай новината

Премиерът Димитър Главчев не отговори дали има доверие в командването на ВВС. Според него, анализи и изводи трябва да се правят след като станат ясни причините за катастрофата с военния самолет, при която загинаха двама пилоти.

Премиерът Димитър Главчев още веднъж изказа съболезнованията си както на близките на двамата загинали пилоти, така и на техните приятели и колеги. Премиерът подчерта, че техните приятели и колеги се чувстват също толкова зле, както и семействата им, тъй като са работили рамо до рамо, а голяма част от тях са били на мястото и са видели катастрофата. Както президентът, така и премиерът смята, че не е време за каквито и да било прибързани реакции, действия или анализи, преди да станат ясни точно и конкретно причините, заради които е станала авиокатастрофата.

"Не мога аз да се произнеса дали трябват някакви промени. В момента има досъдебни производства. Тече следствие. Чух, че може би днес, утре ще бъде разчетена така наречената черна кутия", каза Димитър Главчев - служебен министър-председател.

БНТ: Събирате министри по повод наводненията в Централна и Източна Европа, какъв е риска за България?

"Точно това искаме да обсъдим с министрите, които имат някакво касателство с проблема. Само да стискаме палци да не ни се случи обикновено животът показва, че ни се случва. Най-добре Господ да е българин, но само и на това не може да се разчита", каза още премиерът.

Премиерът допълни по повод на наводненията в Централна и Източна Европа, че срещу природата не може да се върви и природата не може да бъде спряна. Според Главчев, целта е да бъдем готови за това, че ще се случи нещо сериозно и то да не се случи, отколкото да се случи нещо, за което не сме готови.

Днес Димитър Главчев присъства на откриването на новата учебна година в училището, в което той е учил - езиковата гимназия "Добри Войников".

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Първият звънец огласи 2331 училища в страната
Първият звънец огласи 2331 училища в страната