НОВИНИ

Премиерът Бойко Борисов инспектира отсечка от АМ "Хемус"

bnt avatar logo
от БНТ
19:54, 25.04.2020
Чете се за: 00:45 мин.
У нас

Строителството е един от секторите, в които продължава да се работи изключително активно, обяви премиерът Бойко Борисов. Той провери новостроящата се отсечка от автомагистрала "Хемус" край Шумен, където работата не е спирала, въпреки извънредното положение.

Премиерът Бойко Борисов е доволен от свършената работа по газопроводите и магистралите и подчерта, че на строителите се плаща навреме.

Бойко Борисов, министър-председател: Изключително съм доволен и на "Струма" и на Южната дъга и на "Европа" вчера и на "Хемус" от двете страни, сега много усилено отсечката отчуждаваме, проектираме до Търново, след Търговище сте видели, и от двете страни да ги съберем. Тая година трябва да стартираме по всички лотове, а иначе виждате българите строители, инженери, конструктори, шофьори, багеристи, се справят изключително добре.

Строителството на участъка е сложно, но се очаква да бъде завършено предсрочно и магистралата до Варна да порасне с още 16 км.

Миналата седмица Агенция "Пътна инфраструктура" е направила поредното междинно плащане в размер на 19 млн. лв, а общата стойност на участъка е над 143 млн. лв.

Премиерът подчерта, че са осигурени и средства за изграждане на система "Дунав", от която няколко града ще имат алтернативно водоснабдяване.

Бойко Борисов, министър-председател: Трябва ли да допуснем в Търговище, Разград, Шумен, региона да се случи това нещо. Нека да си направим водопровода, нека да си стои резерв.

Скоро ще започване строителство на пречиствателна станция за питейна вода и магистралния водопровод на Шумен.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Кабинетът обмисля отмяна на извънредното положение преди 13 май (ОБЗОР)
Кабинетът обмисля отмяна на извънредното положение преди 13 май (ОБЗОР)
Заразените с COVID-19 по света наближават 3 милиона
Заразените с COVID-19 по света наближават 3 милиона