НОВИНИ

Премиерът Донев: В силно фрагментиран парламент бюджетът може да се превърне в предизборно наддаване

премиерът донев време вразумяване става дума бюджета
bnt avatar logo
от БНТ
14:00, 31.10.2022 (обновена)
Чете се за: 01:50 мин.
У нас
Слушай новината

Имаме основателни опасения, че в силно фрагментиран парламент бюджетът може да се превърне в предизборно наддаване. Това заяви премиерът Гълъб Донев в Министерския съвет. Премиерът и министрите се събраха на извънредно заседание след като днес макрорамката беше обсъдена на Тристранен съвет.

"Стигнахме до шегата, с която започнахме нашата работа като служебно правителство: "Как Гълъб Донев прави бюджет - перо по перо", коментира премиерът пред колегите си. Заяви още, че по темата има различни спекулации, противоположни становища и очаквания към кабинета.

"За бюджет 2023 се говори и с метафори, не винаги успешни. Колегите от Министерството на финансите разработиха няколко варианта за бюджета следващата година - правителството се спря на т.нар. удължителен закон. Личното ми мнение е, че е време за вразумяване, когато става дума за бюджета на държавата", заяви Донев.

Премиерът отговори и на критиките на партиите, като подчерта, че служебното правителство няма нужната парламентарна подкрепа, за да прокара политики.

"Служебното правителство не разполага с необходимата парламентарна подкрепа, за да предлага свои политики в интерес на българските граждани. Любопитно е, че някои партийни лидери днес ултимативно искат от нас това, което ни забраняваха само преди три месеца", коментира премиерът.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Аспарух Аспарухов и неговият тим Падова с трудна победа в италианското волейболно първенство
Аспарух Аспарухов и неговият тим Падова с трудна победа в италианското волейболно първенство
Български автори участваха в "Четене за свободата" в София (Снимки)
Български автори участваха в "Четене за свободата" в София (Снимки)