НОВИНИ

Премиерът в Старосел: Държавата ще направи всичко възможно да помогне на хората

bnt avatar logo
от БНТ
18:28, 05.08.2021
Чете се за: 01:40 мин.
У нас
Слушай новината

Държавата ще направи всичко възможно да помогне на хората от Старосел, чиито домове изгоряха. Това заяви служебният премиер Стефан Янев, който следобед посети част от засегнатите къщи заедно с главен комисар Николай Николов.

"Държавата ще направи всичко възможно да помогне, но по правилата, които съществуват. Във възможностите, които държавата има, за което ще бъде използван както Фондът за бедствия и аварии, така и възможностите на бюджета ни – там, където има възможност да се финансира както по отношение на социални програми по подпомагане на отделни пострадали хора, така и където е необходимо да се подпомага възстановяване на инфраструктурата. Тук говорим за частни къщи, но предполагам, че на други места има и обществени сгради, които са пострадали от пожарите. Става въпрос за тази част", заяви премиерът Стефан Янев.

"Един от проблемите, които се очертават тук, е че втори ден хората са на крак и малко или повече са притеснени, поизморени. Сутринта рано рано пак са ставали. Така че един от проблемите е да можем своевременно да ги подменим, за да са бодри", заяви главен комисар Николай Николов - директор на главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението".

По темата работи Деница Торньова

СНИМКИ: БГНЕС

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Янаки Стоилов: Необходимо е официализирано споразумение за подкрепа
Янаки Стоилов: Необходимо е официализирано споразумение за подкрепа
Евелина Николова: Ще се радвам на бронза, няма да страдам за изгубеното
Евелина Николова: Ще се радвам на бронза, няма да страдам за изгубеното