НОВИНИ

Преслав Пешев: Изпращам най-добрата година в кариерата си

Снимка: БК Балкан Ботевград
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: bgbasket.com
14:23, 31.12.2023
Чете се за: 02:45 мин.
Спорт
Слушай новината

Старши треньорът на Монтана 2003 Преслав Пешев направи обзор на изминаващата 2023-а година, която младият специалист определи като "най-добрата" в своя кариера.

За 40-годишния наставник календарната година започна като помощник-треньор в редиците на Балкан Ботевград в щаба на Петър Златанович, където той помогна на ботевградчани да спечелят за втори пореден сезон титлата в НБЛ.

През лятото Пешев получи за пръв път възможност да бъде назначен еднолично като старши треньор на Монтана 2003, като наскоро той бе избран и за селекционер на женския национален отбор по баскетбол до 20 г.

"Изпращам най-добрата година в кариерата си до момента. Успяхме отново да станем шампиони с Балкан и то по безапелационен начин. Получих първия си шанс да бъда старши треньор, след като отборът на Монтана 2003 ме потърси през лятото, за което съм им страшно благодарен и мисля, че започнахме сезона в правилната посока. А преди няколко седмици бях избран и за старши треньор на националния отбор на България за жени до 20 години, което е огромна чест за мен", споделя младият треньор.

Наставникът на монтанчанки даде още своята оценка за нивото на българското баскетболно първенство при дамите, като сподели и какви са неговите желания за следващата година.

"Според мен не може да имаме все още реална представа, защото отборите не са показали истинския си потенциал, предвид това, че резултатите не се зачитат. Но мисля, че е по-интересно от миналата година", заяви Преслав Пешев.

"Пожелавам на себе си и всички хора, обвързани със спорта, най-вече много здраве и много щастие. С много труд успехите сами ще дойдат. Обичайте това, което правите и правете това, което обичате", завърши старши треньорът на Монтана 2003.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Мартин Ангелов и Стоктън триумфираха в университетската баскетболна надпревара Дабълтрий Холидей
Мартин Ангелов и Стоктън триумфираха в университетската баскетболна надпревара Дабълтрий Холидей
Предотвратиха сделка с наркотици в двора на болницата в Горна Оряховица
Предотвратиха сделка с наркотици в двора на болницата в Горна Оряховица