НОВИНИ

Превалявания и гръмотевици следобед и през нощта

Максималните температури в последния ден от работната седмица ще бъдат от около 30° на морския бряг до 38° в югозападните райони

Снимка: БТА/Архив
bnt avatar logo
от БНТ
15:19, 09.08.2024
5425
Чете се за: 01:25 мин.
У нас
Слушай новината

За разлика от почти безоблачното време през последните дни днес и през деня, и през нощта, ще има райони с превалявания и гръмотевици - първо в Западна, по-късно в Централна, а през нощта и в Североизточна България. Причината – слабо изразен фронт, който преминава през страната.

Максималните температури в последния ден от работната седмица ще бъдат от около 30° на морския бряг до 38° в югозападните райони. Ще бъде ветровито, особено в Дунавската равнина, където и районите с екстремален риск от пожари са най-много.

Изолирани превалявания и гръмотевици ще има и утре, с най-малка вероятност в Западна България. Максималните температури ще бъдат между 31° и 36°, на морския бряг между 27° и 31°.

Ще остане ветровито, с умерен и силен североизточен вятър.

Добри условия за туризъм в планините – умерен вятър, предимно слънчево време с превалявания и гръмотевици само на отделни места.

В неделя температурите ще останат без промяна, а вероятността за валежи е малка. Превалявания и гръмотевици ще има отново във вторник и сряда.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Лиза Карингтън прибави второ злато от Игрите в Париж след триумф на двуместен каяк 500 м за жени
Лиза Карингтън прибави второ злато от Игрите в Париж след триумф на двуместен каяк 500 м за жени